Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αγωνία για τον τουρισμό – Ποιες περιοχές εκπέμπουν SOS μετά τη Μύκονο της… σιωπής

Στο «πορτοκαλί» επίπεδο τέθηκαν οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιου, Θήρας και Πάρου σημαίνοντας έτσι γενικό συναγερμό στις Αρχές της χώρας καθώς αποτελούν κεντρικά σημεία για τον ελληνικό τουρισμό.

Αξίζει ακόμα να τονιστεί ότι – σύμφωνα με πληροφορίες – τα τελευταία 24ωρα και στην Κέρκυρα επιδεινώνεται η κατάσταση. Οι επιστήμονες χτυπούν καμπανάκι και καλούν τους πολίτες να να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ είναι είναι πλέον ξεκάθαρο πως δεν υπάρξει συμμόρφωση θα υιοθετηθεί το «μοντέλο της Μυκόνου» και θα τεθούν σε εφαρμογή τοπικοί περιορισμοί.

«Σιωπή» στη Μύκονο

Τέλος τα πάρτι με την μουσική στη διαπασών και οι χοροί στα μαγαζιά της Μυκόνου μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία το Σάββατο και τα οποία θα ισχύουν – τουλάχιστον – μέχρι και τη Δευτέρα (26/07). Οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες του νησιού πολλές και οι φόβοι για την τουριστική σεζόν ακόμα περισσότεροι.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μύκονο ισχύουν τα εξής μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από τις 18:00 του Σαββάτου.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Τι λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται» τόνισε σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement