ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα στην εστίαση – Τι θα ισχύσει από αύριο για τους εσωτερικούς χώρους

Σε ισχύ τίθενται από αύριο Παρασκευή (16/7) τα νέα μέτρα για τους χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, τα οποία αφορούν την πρόσβαση που θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί αλλά και όσοι δεν έχουν ακόμη κάνει εμβόλιο.

Εσωτερικοί χώροι καταστημάτων

– Οι πελάτες που δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να κινηθούν στους εσωτερικούς χώρους για να πληρώσουν, για να παραγγείλουν ή για να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

– Θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να φορούν μάσκα. Διαφορετικά, σε περίπτωση ελέγχου μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Πιστοποιητικά και ταυτότητες

– Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή μέσω κινητού, για να μπουν σε κλειστό χώρο εστίασης.

– Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα ζητείται από τον πελάτη η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Αναμένεται κοινή υπουργική απόφαση που θα δίνει τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

– Τα πλαστά έγγραφα τιμωρούνται με πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Τι ισχύει για καφέ και εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα

– Ό,τι είναι στεγασμένο θεωρείται εσωτερικός χώρος, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από εμβολιασμένους ή νοσήσαντες.

– Τα καταστήματα εστίασης εντός των εμπορικών κέντρων θεωρούνται κλειστοί χώροι, άρα πρόσβαση θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

– Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα ισχύσει για τα καφέ και τα εστιατόρια των εμπορικών κέντρων που είναι στα μπαλκόνια.

– Για τα roof garden ακολουθoύνται οι κανόνες που ισχύουν στα ξενοδοχεία. Στις ταράτσες η μάσκα είναι υποχρεωτική κατά το ανέβασμα και το κατέβασμα των ορόφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΧΙΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 27-28/4/2024 SATURDAY – SUNDAY 27-28/4/2024 ΚΑΡΥΕΣ ΧΙΟΣ – KARIES VILLAGE CHIOS  Ημέρα  Δράση  Ώρα  Τοποθεσία Πέμπτη 25/4/2024  Συνέντευξη Τύπου  12:00  Αίθουσα...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version