Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οργή: ΜΚΟ θέλουν τους μετανάστες επιδοτούμενους και έρμαια εκμεταλλευτών, αντί ασφαλείς σε δομές φιλοξενίας

Το βοήθημα αφορά μια πολύ μικρή χρονική περίοδο ΜΕΧΡΙ να εκδοθεί απόφαση ασύλου. Δεν αφορά αναγνωρισμένους. Λόγω ΣΥΡΙΖΑ αρκούσαν πολύ οι αποφάσεις. Πολλοί έχουν πάει στο εξωτερικό και έπαιρναν λεφτά από εδώ. Οποιος έχει ανάγκη βοήθεια ας μείνει σε δομές, υπάρχουν.

Την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας επιχειρούν 30 οργανώσεις οι οποίες «δραστηριοποιούνται» στο μεταναστευτικό στην χώρα μας οι οποίες και επιτίθενται στην Πολιτεία για το βοήθημα στους αιτούντες άσυλο.

Συγκεκριμένα με κοινό δελτίο Τύπου καταφέρονται ενάντια στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατάργηση του οικονομικού βοηθήματος σε αιτούντες άσυλο οι οποίοι δεν βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες είναι υπ’ ευθύνη του υπουργείου ή άλλων συνεργαζόμενων ΥΜΑ φορέων. Η κατάργηση του βοηθήματος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι αιτούντες άσυλο συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό και σε αυτούς η Πολιτεία πρέπει να καλύπτει τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους αποκρύπτοντας ωστόσο την πραγματικότητα η οποία δεν είναι άλλη από το ότι το εν λόγω βοήθημα αφορά στην χρονική περίοδο έως ότου εκδοθεί η απόφαση για το άσυλο!

Από την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι αιτήσεις για άσυλο καθυστερούσαν αδικαιολόγητα έχοντας δημιουργήσει μία ολόκληρη φάμπρικα και αφήνοντας ανθρώπους για χρόνια στην χώρα μας αβοήθητους είτε να γυρίσουν πίσω είτε να πάνε στην Ευρώπη. Μάλιστα όσοι από αυτούς κατάφερναν να φύγουν, προχωρούσαν την ζωή τους σε άλλες χώρες λαμβάνοντας παράλληλα το βοήθημα από την Ελλάδα!

Με λίγα λόγια η νέα πραγματικότητα η οποία θα ισχύει από 1ης Ιουλίου θα είναι: Όποιος βρίσκεται σε ανάγκη μπορεί να μείνει στις δομές οι οποίες είναι υπ ευθύνη της Πολιτείας και παρέχουν ασφάλεια, στέγαση, διαστροφή και υπηρεσίες υγείας. «Δομές στην χώρα υπάρχουν για ανθρώπους που έχουν ανάγκη», σημειώνουν αρμόδιες πηγές.

Από την άλλη, μόνο οργή προκαλεί η ανακοίνωση των εν λόγω οργανώσεων οι οποίες για να ικανοποιήσουν τα δικά τους συμφέροντα και τις ιδεολογικές εμμονές καλούν την Πολιτεία να συνεχίσει να δίνει ένα βοήθημα σε ανθρώπους που δεν το δικαιούνται και να αφήνονται έρμαια επιτήδειων σε μία κοινωνία την γλώσσα της οποίας δεν μιλούν.

Χαρακτηριστική των διαθέσεων των οργανώσεων αυτών είναι η αποστροφή στην ανακοίνωσή τους που αφορά σε ανθρώπους οι οποίοι με το βοήθημα αυτό προσπάθησαν να χτίσουν την ζωή τους «να νιώσουν ασφαλείς με φίλους, συντρόφους, συγκατοίκους, που τους υποστηρίζουν σε περίπτωση ανάγκης (ψυχικής ασθένειας, αναπηρίας, προχωρημένης ηλικίας κ.λπ.)».

Αυτό που λένε δηλαδή με απλά λόγια είναι πως για να ικανοποιηθεί η δική τους ματαιοδοξία, οι άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας να επαφίενται σε φίλους και συντρόφους (!) αντί να βρίσκονται σε οργανωμένες δομές με όλες τις παροχές.

Τελικά η αλληλεγγύη για ορισμένους είναι καριέρα και όχι τρόπος ζωής…

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την περικοπή του βοηθήματος (15/04):

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατόπιν διεξοδικής ανάλυσης των δεδομένων που έχει στη διάθεση του, ενημερώνει ότι από 1/7/2021 δεν θα δίνεται πλέον οικονομικό βοήθημα, σε αιτούντες διεθνή προστασία, οι οποίοι δεν στεγάζονται σε δομές ευθύνης του ΥΜΑ ή και συνεργαζόμενων με το ΥΜΑ φορέων.

 

Στην ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη προς τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, διευκρινίζεται ότι «οι υλικές συνθήκες υποδοχής θα παρέχονται συνολικά μαζί με τη στέγαση και εφόσον η παρουσία των ωφελούμενων επιβεβαιώνεται αυτοπρόσωπα κάθε μήνα από τον φορέα στέγασης».

 

Ως εκ τούτου, οι ωφελούμενοι οικονομικού βοηθήματος που συγκαταλέγονται στον αστικό πληθυσμό, εφόσον δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης τους, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στέγασης στους αρμόδιους φορείς. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, επεξεργάζονται ήδη όλες τις αιτήσεις στέγασης που έχουν υποβληθεί από τον αστικό πληθυσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

Advertisement