Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μπαλάσκας: Νέα ΕΔΕ κατά του συνδικαλιστή για τις δηλώσεις του σχετικά με τον 32χρονο πιλότο

Αντιμέτωπος με πειθαρχική δίωξη είναι ο συνδικαλιστής της αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σε βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ για τις δηλώσεις  του το πρωί στο Mega, ο οποίος χαρακτήρισε «βλάκα» τον πιλότο για τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά καθώς, όπως είπε, αν είχε πάρει αμέσως την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής.

Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

Μπαλάσκας: Ο πιλότος είναι βλάκας, αν καλούσε την ΕΛΑΣ δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή!

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι «είναι βλάκας, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Εάν ειδοποιούσε εξαρχής την αστυνομία και επικαλούνταν “βρασμό ψυχής” και “πρότερο έντιμο βίο”, ο δολοφόνος της Καρολάιν θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Όπως όμως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα social media, όπου έχουν προκαλέσει θύελλα οργής και σχολίων.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κατά Μπαλάσκα: Πανελίστας συνδικαλιστής που νοιάζεται για την αυτοπροβολή

Την έντονη αποδοκιμασία τους στα σχόλια που έκανε ο Σταύρος Μπαλάσκας για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και συγκεκριμένα για όσα ανέφερε για τον συζυγοκτόνο, εκφράζουν συνάδελφοί του αστυνομικοί της Ένωσης της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κάνει λόγο για “πανελίστες” συνδικαλιστές της Αστυνομίας οι οποίοι δεν έχουν ιδέα ούτε για τις βασικές αρχές της προανάκρισης. σημειώνοντας μάλιστα ότι “ο αγώνας για την αυτοπροβολή δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό μας κίνημα”.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Α.Ε.Α., οι οποίοι εργαζόμενοι πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους και λειτουργώντας με απόλυτο επαγγελματισμό, υπομονή, μεθοδικότητα και αυταπάρνηση, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη του στυγερού εγκλήματος των Γλυκών Νερών που συγκλόνισε το πανελλήνιο και με συντριπτικά ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος του να τον οδηγήσουν στην Δικαιοσύνη, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των πολιτών και των Μ.Μ.Ε.

Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την έντονη αποδοκιμασία μας για τον τρόπο που ορισμένοι “πανελίστες” συνδικαλιστές της Αστυνομίας οι οποίοι μην έχοντας ιδέα ούτε για τις βασικές αρχές της προανάκρισης και γενικότερα της ποινικής διαδικασίας, προβαίνουν μέσω τηλεοπτικών εκπομπών σε άτοπες προσωπικές κρίσεις επί παντός επιστητού, δημιουργώντας τεράστια σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και εκπρόσωποι 10.000 αστυνομικών έχουμε πολλάκις ξεκαθαρίσει ότι δεν συνδιοικούμε και ουδέποτε θα παραστήσουμε τους Εκπροσώπους Τύπου της Ηγεσίας. Δεν το έχουμε πράξει ποτέ και ούτε πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτόν τον κατήφορο. Ο ρόλος μας έγκειται καθαρά στη διασφάλιση της εργασιακής ηρεμίας των συναδέλφων μας και στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας, προς όφελος τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών λειτουργεί πάντοτε με σεβασμό προς τους συναδέλφους οι οποίοι δίνουν την καθημερινή μάχη για την εγκληματικότητα. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από δηλώσεις που ούτε εκπροσωπούν, αλλά ούτε εκφράζουν το Προεδρείο της Ένωσης. Ο αγώνας για την αυτοπροβολή δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, στο οποίο λόγο έχουν αποκλειστικά τα θεσμικά όργανα. Τούτο άλλωστε γνωστοποιήσαμε και με την υπ’ αριθ. 200/46-ν από 05/01/2021 ανακοίνωσή μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΧΙΟΣ

Μέσα σε μία εβδομάδα 5.970 Τούρκοι επισκέφθηκαν τη Χίο λόγω Μπαϊραμιού, εκ των οποίων οι 1.051 έλαβαν «visa express» από το Τελωνείο. Απόλυτα ικανοποιημένοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για τα 200 χρόνια από το μαρτύριο των τεσσάρων Νεομαρτύρων Αγγελή, Μανουήλ, Γεωργίου και...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης, στο πλαίσιο της οποίας, αύριο, Τρίτη,...

Advertisement