Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 37χρονου για αναρτήσεις «προτροπής σε διάπραξη εγκλημάτων» στο Twitter

«Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους». Αυτό ήταν το περιεχόμενο της τελευταίας ανάρτησης στο Τwitter, του 37χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου Ε.Α., που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πρωί της Τρίτης 23/5/2023, έφτασαν μέσω e-mail στην αρμόδια υπηρεσία, καταγγελίες πολιτών σχετικά με τις αναρτήσεις σε συγκεκριμένο προφίλ του Τwitter, σύμφωνα με τις οποίες «λάμβανε χώρα δημόσια προτροπή και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαοπραγιών».

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισαν τις επίμαχες αναρτήσεις που έγιναν την ίδια μέρα αλλά και πολλές άλλες που είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο με παρόμοιο περιεχόμενο.

Μάλιστα ο 37χρονος, είχε δημιουργήσει και hastag, μέσω του οποίου εκφραζόταν χυδαία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις αναρτήσεις του εξύβριζε σχεδόν όλα τα κόμματα.

Τα στελέχη της Δίωξης, μέσω αλληλογραφίας που είχαν με την εταιρεία διαχείρισης Twitter, έλαβαν τα αρχεία δραστηριότητας και άλλα στοιχεία του επίμαχου λογαριασμού, προκειμένου να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από αυτό.

Την ίδια ημέρα, ενημερώθηκε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την προανάκριση και μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη, διαπιστώθηκε ότι αυτά αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου σπιτιού, συνδρομητής του οποίου ήταν η μητέρα του 37χρονου, ο οποίος τελικά ταυτοποιηθήκε ως ο χρήστης του εν λόγω προφίλ και συνελήφθη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα usb, ένα κινητό τηλέφωνο και δύο σκληροί δίσκοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 37χρονος ενώπιον των αστυνομικών παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που είχε κάνει τις αναρτήσεις και άνθρωποι που έχουν γνώση της υπόθεσης, τον περιέγραψαν ψύχραιμο, σα να ήταν φυσιολογικά τα όσα έγραφε, ενώ κατά την σύλληψη του δεν φάνηκε να «πέφτει» από τα σύννεφα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε κάποιο λόγο που τα έγραφε, απλά έτσι έκανε τις αναρτήσεις.

Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε στην εισαγγελία και αφέθηκε ελεύθερος καθώς πρόκειται για πλημμέλημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement