Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δ/ντης ΜΕΘ νοσ. Λάρισας: Περιμέναμε για να φροντίσουμε ζωντανούς – Από κάποια στιγμή και πέρα έρχονταν μόνο νεκροί

«Με συγκίνησε η προθυμία συναδέλφων άλλων μονάδων από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που μου τηλεφώνησαν αμέσως αν χρειάζεται βοήθεια να έρθουν να βοηθήσουν. Και μακάρι να τους χρειαζόμασταν γιατί ξέραμε πόσους επιβάτες είχε το τρένο. Μακάρι να είχαμε πολλούς ζωντανούς να μπορέσουμε να “παλέψουμε”, αλλά δυστυχώς από κάποια στιγμή και πέρα δεν ήρθε κάποιος ζωντανός», επισήμανε ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Λάρισας, Απόστολος Κομνός, μιλώντας στο ΕΡΤNEWS TV και στους Κώστα Λασκαράτο και Θάνο Σιαφάκα, αναφερόμενος στην παροχή διαθεσιμότητας γιατρών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδίας στα Τέμπη.

Ως προς τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο αμέσως μετά από την τραγωδία, ανέφερε:

«Εισήχθησαν 20 περιστατικά, από αυτά τα δύο στη ΜΕΘ και τα άλλα 18 σε διάφορες κλινικές, κυρίως στην ορθοπεδική κλινική. Τρία από αυτά χθες πήραν εξιτήριο και σήμερα άρχισαν να χειρουργούνται αυτοί που είχαν κατάγματα κτλ. Εν πάσει περιπτώσει, αυτά είναι περιστατικά τα οποία δεν ήταν βαριά.

Εμείς πήραμε δύο βαριά περιστατικά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τα οποία χρειάστηκε να χειρουργηθούν και μάλιστα το ένα δύο φορές. Το άλλο δε, ένα κοριτσάκι, χρειάστηκε να πάει στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ώστε να χειρουργηθεί. Και έμεινε εκεί από χθες. Είναι βαριά η κατάστασή του, όπως αναμένεται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ο κ. Κομνός, πρόσθεσε ακόμη:

«Ήταν μεγάλη η βοήθεια των υπουργών που ήρθαν. Στάθηκαν κοντά στους συγγενείς των ασθενών, ιδίως αυτών οι οποίοι περιμένουν τώρα με αγωνία το πότε θα τελειώσουν ταυτοποιήσεις των σορών, τους οποίους έχουμε εδώ στο νοσοκομείο μας. Το θέμα είναι ότι τους εξηγούν τι γίνεται και ότι δεν υπάρχει ολιγωρία».

«Το νοσοκομείο ήταν έτοιμο σε μισή ώρα»

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα:

«Από τη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για το συμβάν σε συνεργασία με τη διοίκηση του νοσοκομείου, σε μισή ώρα ήταν έτοιμο το νοσοκομείο για εφημερία να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς.

Η αλήθεια είναι ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε γρήγορα και υπήρξε μάλιστα και μια συνεργασία όλων των τμημάτων που είναι υπεύθυνα, όπως η Πυροσβεστική,. η Αστυνομία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με εντολή του Περιφερειάρχη βρήκαμε δωμάτια για τον κόσμο που έρχεται. Βρήκαμε ψυγείο αυτοκίνητο, βοήθησαν όλοι και συνεργάστηκαν».

Πηγή: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement