Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τελευταία ημέρα κακοκαιρίας – O παγετός θα συνεχιστεί

Η Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, ουσιαστικά, θα είναι η τελευταία ημέρα αυτής της πολυήμερης κακοκαιρίας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα συνεχιστούν ως τις μεσημβρινές ώρες οι χιονοπτώσεις μέτριας έντασης κυρίως σε βόρεια, κεντρική Εύβοια, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία.

Tο πολύ κρύο και ο ισχυρός παγετός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ βοριάδες στο Αιγαίο, ανατολικοί στο Ιόνιο, μάλιστα στα νότιο Ιόνιο φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Ίσως για λίγο χιονίσει και την Παρασκευή στα κεντρικά και κυρίως στην Εύβοια. Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται με πολλές ώρες ηλιοφάνειας και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, όμως, και πάλι αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειώνονται στα κεντρικά και τα βόρεια.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μαγνησίας, της βόρειας Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς με βαθμιαία εξασθένηση. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς Κελσίου, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 06 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες. Οι άνεμοι έως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement