ΕΛΛΑΔΑ

Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός & τραυματίες [βίντεο]

Τροχαίο δυστύχημα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με λεωφορείο όπου επέβαιναν 47 επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Έλληνες.

Όπως μετέδωσε το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Ως εκ τούτου, το όχημα κόλλησε σε μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν, όπως μεταδίδεται.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Πρόκειται για τουρίστες, κατά βάση ελληνικής υπηκοότητας.

Οι περισσότεροι εκ των τραυματιών φέρεται να έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι, λόγω της πρόσκρουσης στην οροφή του οχήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι μετά την πρόσκρουση μπλόκαρε η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου κι έτσι ήταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τραυματιών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών από το ατύχημα στο Βουκουρέστι υπάρχουν 2 σοβαρά τραυματίες και 2 σε κρίσιμη κατάσταση.

Άμεση ήταν η μετάβαση εκπροσώπων της ελληνικής πρεσβείας στα νοσοκομεία της ρουμανικής πρωτεύουσας, όπου μετέφεραν τους τραυματίες, ενώ μετέβη και ο αρμόδιος Ρουμάνος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με την Άννα Παναγιωτοπούλου ή θεωρούν ότι συναντήθηκαν κάπου στο ανάμεσα σκηνής-οθόνης και πανιού, ένοιωσαν την ανάγκη να μοιραστούν κάποιες...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Η...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου, γράφοντας κείμενα με τον Σταμάτη Φασουλή και τον Λάκη Λαζόπουλο, χάρισε στην ΕΡΤ και το «θέατρο της Δευτέρας», ίσως τη μοναδική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Η Εκκλησία μάς μαθαίνει πώς να νικούμε τον θάνατο», υπογραμμίζει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, στο εγκύκλιο μήνυμά του για το Άγιο Πάσχα...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version