Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: Συνεχίζονται οι εντάσεις και τα επεισόδια – Συλλήψεις και προσαγωγές

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην κοινότητα των Ρομά, με καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οδοφράγματα και φωτιές, μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στα Διαβατά.

Νέα ένταση υπήρξε χθες, αυτή τη φορά στα Σπάτα, όπου ομάδα Ρομά κινήθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων – Αρτέμιδας και άρχισε να πετά μπουκάλια και πέτρες, εξυβρίζοντάς τους. Παράλληλα, επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο αλλά οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και συνέλαβαν πέντε εξ αυτών. Τέσσερα άτομα διέφυγαν με το όχημά τους, με το οποίο επιχείρησαν να τραυματίσουν τον σκοπό. Λίγο αργότερα, ακόμα ένας Ρομά βρέθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα, συνεχίζοντας την επίθεση πριν συλληφθεί και αυτός.

Την Παρασκευή, ομάδα Ρομά έστησε οδοφράγματα στην οδό Ποντού, στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον καταυλισμό Αγία Σοφία, όπου διαμένει η οικογένεια του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη. Έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και ξύλινα αντικείμενα, ξεκινώντας νέο κύκλο επεισοδίων. Διμοιρία των ΜΑΤ απάντησε με τη χρήση δακρυγόνων και καπνογόνων.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς στον Ασπρόπυργο και στο Μενίδι, όπου έγινε έρευνα σε 8 σπίτια. Έξι άτομα συνελήφθησαν και 15 προσήχθησαν.

Στοχευμένη δράση υπήρξε και στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Συνολικά προσήχθησαν πέντε άτομα, από τα οποία τα τρία συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, των φθορών ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συλληφθέντες, είχαν ανάψει χθες το βράδυ φωτιές στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Πατρών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων, στα οποία επιπλέον έριξαν πέτρες προκαλώντας φθορές τόσο σε αυτά όσο και στο οδόστρωμα. Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και λοιπών συμμετεχόντων.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών.

Εν τω μεταξύ, σήμερα είχαμε παρέμβαση του Εισαγγελέα, σχετικά με την υπόθεση. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά από εισαγγελική εντολή διεξάγονται δύο προκαταρκτικές έρευνες, αφενός για δηλώσεις που είδαν τα τελευταία 24ωρα το φως της δημοσιότητας από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες απειλούν ή καλούν σε αντίποινα και πράξεις αντεκδίκησης, και αφετέρου για διαρροή υλικού το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία τής υπόθεσης.

Πάντως, μετά την απολογία του 34χρονου αστυνομικού προέκυψαν ερωτήματα, καθώς υποστήριξε ότι κατά την καταδίωξη του 16χρονου δεν πυροβόλησε στον αέρα, αλλά δύο φορές χαμηλά στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Εντός πέντε ημερών θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί τελικά ή όχι. Προς το παρόν, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 16χρονος Ρομά που δέχθηκε πυροβολισμό από τον αστυνομικό. Ο τραυματίας νοσηλεύεται για έκτη ημέρα και παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε εξέταση από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα από τη σφαίρα είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στον ανήλικο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement