Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στις Βρυξέλλες ο Κυρ. Μητσοτάκης: Το διπλό μήνυμα της ελληνικής πλευράς για την ενεργειακή κρίση

Σε ένα σκηνικό αναταράξεων για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, με αντίπαλο στο ρινγκ την ενεργειακή κρίση που ορθώνει Συμπληγάδες, η κυβέρνηση δείχνει συνεχώς προς την κατεύθυνση της θωράκισης της κοινωνίας, ενόψει ενός εξαιρετικά δύσκολου χειμώνα και ο πρωθυπουργός φτάνει σε λίγη ώρα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των «27» ηγετών.

Αποτελώντας κομμάτι μίας ισχυρής συμμαχίας 15 κρατών-μελών, η οποία ζητεί, επιτέλους, να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να παρθούν άμεσες αποφάσεις-ανάχωμα στο…τρενάκι τρόμου της ακρίβειας, που πλήττει εκατομμύρια καταναλωτές, η Αθήνα, μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα εκπέμψει στις σημερινές και αυριανές εργασίες του Συμβουλίου διπλό σήμα:

-Ότι η Ευρώπη οφείλει να στείλει σαφές και ενιαίο μήνυμα προς τις αγορές ενέργειας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της απέναντι στις ακραίες διακυμάνσεις των τιμών.

-Ότι η ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να δράσει αποφασιστικά έχοντας στο οπλοστάσιό της και έναν μηχανισμό που θα θέτει ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου.

Η Αθήνα θεωρεί ότι η δέσμη προτάσεων που παρουσίασε η Κομισιόν είναι θετική. Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ευρωπαϊκής αντιμετώπισης ενός προβλήματος, το οποίο πλήττει τις οικονομίες των 27 κρατών-μελών και απαιτεί συνολική απάντηση.

Η ελληνική πρωτεύουσα θα στηρίξει τη δέσμη προτάσεων της Κομισιόν, ώστε αυτή να μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, υλοποίησης, που είναι να τεθεί προς έγκριση από το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του μηχανισμού διόρθωσης των τιμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement