Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Κολωνού: Το τηλεφώνημα του θείου ήταν η αρχή για την αποκάλυψη της κακοποίησης της 12χρονης (video)

Αποκαλύψεις για το πώς ένας θείος της 12χρονης από τον Κολωνό προσέγγισε την οργάνωση προστασίας ανηλίκων ζητώντας βοήθεια έδωσε στην ΕΡΤ ο Κώστας Γιαννόπουλος λέγοντας ότι οι γονείς της δεν επικοινώνησαν ποτέ με το «Χαμόγελο του παιδιού». Για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας, που είναι σε εξέλιξη, μίλησαν επίσης στις «Συνδέσεις» ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρ. των αστυνομικών υπαλλήλων Ν. Α. Αττικής και ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς.

«Δεν ήταν ακριβώς καταγγελία, γιατί αν ήταν θα είχαμε αυτόματα ενημερώσει την Εισαγγελία. Ήταν ένα ανώνυμο τηλέφωνο από το θείο που μας πήρε τότε για την ανιψιά του. Μας είπε ότι στο τηλέφωνο βρήκε κάποιες επικοινωνίες με κάποιους μεγάλους ανθρώπους που ήταν περίεργες» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε οι συνεργάτες του στο τηλεφωνικό κέντρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» προσπαθήσαν να τον πλαισιώσουν με ειδικούς ζητώντας του να πει στους γονείς για να τους τηλεφωνήσουν.

Δεχθήκαμε καταγγελίες για την οικογένεια

«Ζητήσαμε να μιλήσουν οι ψυχολόγοι μας με το παιδί προκειμένου να το εμψυχώσουν και να το βοηθήσουμε στην όλη κατάσταση» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας ότι τον παρέπεμψαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων, που είναι οι πλέον αρμόδιοι για τόσο σοβαρές υποθέσεις.

Όπως αποκάλυψε στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε το σχετικό τηλεφώνημα από τον θείο της 12χρονης, γεγονός που ταυτοποίσαν όταν πλέον έγινε γνωστή η υπόθεση.

«Οι γονείς ποτέ δεν μας πήραν τηλέφωνο» είπε και πρόσθεσε ότι στο «Χαμόγελο του Παιδιού» γίνονται καταγγελίες για την οικογένεια της 12χρονης με τον ίδιο να προαναγγέλλει ότι σύντομα τα στοιχεία αυτά θα πάνε στον εισαγγελέα.

«Οι καταγγελίες αφορούν την οικογένεια και εάν αποδειχτούν τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Από ότι φαίνεται ξετυλίχτηκε το κουβάρι» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος μετά και την είδηση ότι αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξετυλίχτηκε

Την πόρτα της ανακρίτριας αναμένεται να περάσει σήμερα Πέμπτη η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού που υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση. Η αστυνομία την συνέλαβε με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας καθώς οι αρχές διαπίστωσαν ότι η μητέρα επικοινωνούσε με τον 53χρονο, ενώ εντοπίστηκε και πλήθος εμβασμάτων στον τραπεζικό της λογαριασμό από τον ίδιο άνθρωπο. Όπως έγινε γνωστό συνελήφθη και ο πατέρας του κοριτσιού καθώς κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι της οικογένειας βρήκαν μικροποσότητα ναρκωτικών.

Για διακεκριμένη μαστροπεία η μητέρα της ανήλικης

Για τις λεπτομέρειες του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε χθες (12/10) μίλησε στην εΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης, αποκαλύπτοντας ότι οι Αρχές διερευνούν πόσοι ήρθαν σε επαφή με το παιδί και πόσοι το κακοποίησαν.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής έκανε λόγο για ένα «κουβάρι πληροφοριών» με αφορμή όσα γίνονται γνωστά.

«Θα δούμε αν είναι ένα οργανωμένο έγκλημα ή αν είναι μια διαλυμένη οικογένεια την οποία κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν», πρόσθεσε ο έμπειρος αστυνομικός ο οποίος ανέδειξε την υπερασπιστική τακτική του 53χρονου να πετάξει από πάνω του την κατηγορία για μαστροπεία.

«Στο κινητό της 12χρονης υπάρχουν πάνω από 250 μηνύματα» είπε ο κ. Καλλιακμάνης εστιάζοντας στο δεδομένο ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους δύο αρχικούς συλληφθέντες για την υπόθεση.

«Η Πολιτεία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει θωρακίσει νομοθετικά θωρακίσει και προβλέψει βαρύτατες ποινές για αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε ο δικηγόρος Θεόδωρος Μαντάς.

«Στην περίπτωση του ομαδικού βιασμού και στον βιασμό σε βάρος ανηλίκου, ο νομοθέτης προβλέπει πλέον μία μόνο ποινή αυτή της ισόβιας κάθειρξης που δείχνει πραγματικά και την απαξία του αδικήματος, αλλά τη βούληση της πολιτείας να στηλιτεύσει και να τιμωρήσει εξαιρετικά αυστηρά, με την μέγιστη των ποινών τέτοιου είδους συμπεριφορές», πρόσθεσε ο δικηγόρος μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement