Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εξεταστική για τις υποκλοπές: Κατατίθενται τα πορίσματα των κομμάτων – Σύγκρουση για το «απόρρητο»

Κατατίθενται σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή τα πορίσματα των κομμάτων σχετικά με τη διερεύνηση και την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών για την υπόθεση των υποκλοπων.

Τα μέλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πλειοψηφία της ΝΔ ότι επιχειρεί να κλείσει εν κρυπτώ τις εργασίες της Επιτροπής και να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα και η συζήτηση στην Ολομελεια να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών».

Έως το βράδυ έχουν στη διάθεσή τους τα κόμματα για να καταθέσουν τις πορισματικές τους εκθέσεις στο προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής. Το κυρίαρχο θέμα είναι κατά πόσο αυτές οι εκθέσεις με τα συμπεράσματα των κομμάτων θα δημοσιοποιηθούν ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι όπως καταγγέλθηκε αρχικά από το ΚΚΕ και στην συνέχεια από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση έχει ζητήσει τα πορίσματα να χαρακτηριστούν «απόρρητα». Με βάση αυτό ζητά να κατατεθούν -δίχως να δημοσιοποιηθούν- στο προεδρείο της Επιτροπής, προκειμένου την Πέμπτη να συζητηθεί το τελικό πόρισμα της.

Δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για σήμερα, ενημερώνει η κοινοβουλευτική συντάκτρια της ΕΡΤ Εμμανοέλα Αργείτη και όπως επισημαίνει « μένει να δούμε εάν το ΚΚΕ, όπως ήδη έχει πει θα δημοσιοποιήσει το πόρισμά του. Η πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ότι πρέπει να διαφυλαχτεί η διαδικασία, καθώς περιέχονται «απόρρητες» πληροφορίες που αφορούν τις μυστικές υπηρεσίες και ζητά από τις εκθέσεις των υπολοίπων κομμάτων να έχουν και προτάσεις για το ποια μπορεί να είναι η καλύτερη λειτουργία σε αυτό το κομμάτι της εθνικής ασφάλειας με μεγαλύτερη διαφάνεια και εγγυήσεις δημοκρατίας.

Η εξεταστική επιτροπή υπενθυμίζεται πως διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και όχι ποινικές. Ωστόσο από την πλευρά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήρθε να καταθέσει επισήμανε ότι ακολουθείται η δικαστική οδός και πως έχει προσωρήσει στις απαραίτητες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά προτίθεται να το συνεχίσει και στο εξωτερικό σε άλλο επίπεδο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement