Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μόλις 300 άτομα στη συγκέντρωση για την Υγεία στη Χίο – Η πλειονότητα των πολιτών αναγνωρίζει όσα έγιναν

Η σημερινή συγκέντρωση για το ζήτημα της υγείας στη Χίο φάνηκε ότι δεν έτυχε θερμής υποστήριξης από την πλειονότητα των Χιωτών, γεγονός που επιβεβαιώνει την αναγνώριση των πεπραγμένων που έχει επιτύχει η σημερινή Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η προσπάθεια ορισμένων φορέων να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα ζήτημα τόσο ευαίσθητο για την κοινωνία, έπεσε στο κενό αφού ενδεικτικά λίγο πριν τη 13:30μμ στην Κεντρική Πλατεία της Χίου, τα άτομα που συγκεντρώθηκαν δεν ξεπερνούσαν τα 300-350 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν φέρει στην πλατεία και ορισμένα ασθενοφόρα, κάτι που ενισχύει και το κυβερνητικό αφήγημα πως το πρόβλημα δεν εντοπιζόταν στα οχήματα του ΕΚΑΒ αλλά στο προσωπικό, έναν τομέα που έχουν ήδη γίνει κινήσεις.

Σχολιάζοντας την κινητοποίηση, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, σημείωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Η προστασία της Υγείας των πολιτών αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Πολιτείας και ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ προτεραιότητα της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ερμηνεύω την χαμηλή συμμετοχή του κόσμου σήμερα ως αδιαφορία για την υγεία. Αντίθετα, συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, όπως αναλυτικά παρουσίασα, με στοιχεία χθες.
PS (όπως θα έλεγε και ένας καλός μου φίλος) σήμερα όσοι βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης είδαν ΈΞΙ ασθενοφόρα οχήματα (φαίνονται στην δεύτερη φωτογραφία), από αυτά που έχουμε στο νησί, άλλο ένα έρχεται τις επόμενες εβδομάδες. Θυμίζω το 2015 το ΕΚΑΒ έκανε επίσχεση εργασίας διότι δούλευαν μόνο δυο οχήματα…

Υπενθυμίζεται ότι με δήλωσή του, χθες ο κ. Μηταράκης, επεσήμανε τις σημαντικές αλλαγές και παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, παρουσιάζοντας αναλυτικά όλα εκείνα τα στοχεία που αφορούν την ενίσχυση του Σκυλίτσειου Γενικού Νοσοκομείου, τόσο ως προς την αύξηση των κλινών, του νοσηλευτικού, ιατρικού και λοιπού προσωπικού, όσο και ως προς την αύξηση των νέων μονάδων (βλ. Ψυχιατρικό Ξενώνα, Ογκολογική Πτέρυγα και Τμήμα Αντιμετώπισης Περιστατικών Covid).

Μηταράκης στην Αλήθεια FM: Θετικές οι κινητοποιήσεις, πρέπει να κάνουμε κι άλλα για την Υγεία στη Χίο

Νωρίτερα σήμερα, για την κατάσταση στον τομέα της Υγείας στη Χίο μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Alithia FM επισημαίνοντας πως είναι θεμιτό να υπάρχουν κινητοποιήσεις προκειμένου το νησί να διεκδικήσει περισσότερα, σημειώνοντας ωστόσο πως «βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήμασταν το 2019».

Συγκεκριμένα ο βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία επανέλαβε τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ίδιος στην χθεσινή δήλωσή του στην οποία παρέθετε τα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στα τρία χρόνια ανάληψης της εξουσίας.

«Καταφέραμε να αυξήσουμε το προσωπικό που υπηρετεί στις δομές υγείας στη Χίο. Το 2019 οι απλές κλίνες ήταν 104, ενώ φέτος το Νοσοκομείο της Χίου διαθέτει πλέον 150 ανεπτυγμένες κλίνες. Αυξήσαμε συνολικά τις κλίνες ΜΕΘ από 3 σε 7 και αυξήσαμε το νοσηλευτικό και επικουρικό προσωπικό από 153 άτομα που ήταν το 2019 στα 185», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μηταράκης.

Στην συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού ο κ. Μηταράκης, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες για σήμερα κινητοποιήσεις για την Υγεία στην Χίο, ξεκαθάρισε πως περιμένει να γίνουν περισσότερα και προσπαθεί γι’ αυτό, θεωρώντας παράλληλα τις δράσεις των πολιτών προς την σωστή κατεύθυνση «γιατί πρέπει να γίνουν κι άλλα».

Δείτε βίντεο με την πορεία της συγκέντρωσης μετά τις 02:00:00:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement