Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τι κατέθεσε ο καρδιολόγος της Τζωρτζίνας – «Η τοποθέτηση απινιδωτή ήταν επιθυμία των γονέων»

«Η καρδιά της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν σε άριστη κατάσταση» ανέφερε με σαφήνεια στην κατάθεσή του ο καρδιολόγος της μικρής Γιάννης Παπαγιάννης στην κατάθεσή του στις Αρχές. Την ώρα που η αστυνομία προσπαθεί να ξεδιπλώσει το κουβάρι της υπόθεσης που αφορά τα τρία νεκρά παιδιά από την Πάτρα ο παιδοκαρδιολόγος ξεκαθαρίζει «δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία».

«Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο Καραμανδάνειο, όπου επί 50 λεπτά βρισκόνταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση» επεσήμανε χαρακτηριστικά όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης η εκπομπή του Alpha «Tlive».

«Εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία της, γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιθρετικές προσπάθεις των ιατρών όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς» συμπλήρωσε ο καρδιολόγος.

Τι είπε για την τοποθέτηση του απινιδωτή

Σύμφωνα με τον γιατρό που είχε αναλάβει την 9χρονη στο Ωνάσειο: «Έγινε πλήρης καρδιολογικός έλεγχος, αποφασίστηκε η τοποθέτηση του απινιδωτή για την αντιμετώπιση τυχόν άγνωστου αιτίου αιφνίδιου θανάτου, το οποίο όμως εμείς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας δεν είχε διαγνώσει».

«Η τοποθέτηση του απινιδωτή ήταν επιθυμία των γονέων, παρά την απουσία σαφούς καρδιολογικής διάγνωσης» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων του Ωνάσειου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής του Alpha η συσκευή μπήκε και ορίστηκε ένα κατώτερο όριο 60 σφίξεων και ένα ανώτατο όριο 222. Πάνω από αυτό θα σήμαινει «κόκκινος» συναγερμός και ο γιατρός θα ειδοποιούταν με μήνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement