Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Γιατί ματαιώθηκε το σημερινό τρισάγιο της Μαλένας

Σαν σήμερα πριν ακριβώς από τρία χρόνια πέθανε η 3,5 ετών Μαλένα το δεύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να τελεστεί το καθιερωμένο τρισάγιο κάτι που τελικά δεν έγινε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, όλα ήταν έτοιμα και στο νεκροταφείο μετέβησαν η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της, όπως και ο ιερέας κ.ά, όμως αυτό που αντίκρισαν τους ανάγκασε να φύγουν.

Δεν ήθελαν τις κάμερες

Συγκεκριμένα, έξω από το νεκροταφείο ήταν μεγάλη η παρουσία δημοσιογράφων με κάμερες. Μόλις η οικογένεια τους αντίκρισε αποφάσισε αποφάσισαν να μην βγουν καν από το αυτοκίνητό τους, αποχωρώντας από το σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τρισάγιο θα τελεστεί κάποια άλλη στιγμή, μακριά από τη δημοσιότητα.

Πάτρα: Τι έφερε το «restart» στις έρευνες για Μαλένα και Ίριδα – Πώς άλλαξαν τα δεδομένα

Η απόφαση των αρμόδιων Εισαγγελέων που χειρίζονται τις σχετικές δικογραφίες για σύνταξη νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων για τα αίτια θανάτου σηματοδοτεί «restart» στην υπόθεση.

Και αυτό διότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν συνταχθεί μετά τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας δεν αρκούν για να φτάσουν οι Αρχές σε συμπεράσματα. Παρά την προσπάθεια επαναξιολόγησης των εκθέσεων που είχαν συνταχθεί, φαίνεται ότι στάθηκε αδύνατο να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου.

Μετά τον θάνατο της Μαλένας είχαν κρατηθεί δείγματα για να γίνουν εκ νέου επιστημονικές έρευνες για τα αίτια θανάτου, ενώ πιο δύσκολη ερευνητικά χαρακτηρίζεται η υπόθεση της Ίριδας.

Η άτυπη επιτροπή που είχε συσταθεί για να επαναξιολογήσει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των δύο παιδιών δεν έχει καταλήξει -προσώρας- σε αποτελέσματα, ενώ πριν ακόμα γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας οι αρμόδιοι Εισαγγελείς διέταξαν τη σύνταξη νέων ιατροδικαστικών εκθέσεων.

Αξιόπιστη πηγή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που ρωτήθηκε από το Νewsbomb.gr για την πορεία των ερευνών της άτυπης επιτροπής ιατροδικαστών απάντησε «δεν έχουμε ακόμα καταλήξει κάπου. Δεν έχει τεκμηριωθεί από επιστημονικά δεδομένα αυτό που μεταδίδεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί εγκληματικής ενέργειας».

Τα πράγματα περιπλέκονται από το γεγονός ότι οι καταθέσεις που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν «φωτίζουν» όσο θα ήθελαν οι αρμόδιοι παράγοντες που ερευνούν την υπόθεση τα αίτια θανάτου των δύο παιδιών. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι για την υπόθεση του θανάτου της Μαλένας θα εξεταστεί επιστημονικά ακόμα και η εκδοχή της χορήγησης κάποιας ουσίας στο παιδί, αν και οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, μετά τις αποκαλύψεις για τη χορήγηση κεταμίνης στην 9χρονη Τζωρτζίνα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και πρέπει να διερευνηθεί εκ νέου ακόμα και αυτό το σενάριο.

«Είναι αυτονόητο ότι από τη στιγμή που έχει συλληφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, θα πρέπει να ερευνηθεί το σενάριο της δηλητηρίασης και για τα δύο άλλα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες είναι μειωμένες να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, διότι θα το είχαν δείξει οι τοξικολογικές που έγιναν εξ αρχής. Οφείλουμε όμως να επανεξετάσουμε τα πάντα. Για τη Μαλένα το θετικό είναι ότι είχε κρατηθεί δείγμα ιστών», εξηγούν αρμόδιες πηγές.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η επιτροπή των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά ήταν άτυπη και ερευνούσε τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας ενδουπηρεσιακά. Ενδεχομένως η εντολή για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις από τη Δικαιοσύνη να αποτελεί έναν τρόπο να εισαχθούν επίσημα στο φάκελο της υπόθεσης νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις με νέα στοιχεία. Το βέβαιο είναι ότι οι Καρακούκης και Καλογριάς είναι δύο πολύ έμπειροι ιατροδικαστές που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα και που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους Εισαγγελείς και τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται επίσης ότι δεν θα μείνουν αναξιοποίητα τα δεδομένα που έχουν προκύψει από την έρευνα που διενεργούν το τελευταίο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ομάδα του ΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΧΙΟΥ έλαβε μέρος στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης  Παίδων – Κορασίδων για το έτος 2021-22. Αναλυτικά τα...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε και φέτος, στο ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ», στον εορτασμό που ενώνει το Χιώτικο στοιχείο της Αττικής, σε ένα όμορφο αντάμωμα φίλων και...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η νέα γενιά του Nissan Qashqai ξεχωρίζει για την αισθητική της, αλλά και την τεχνολογία ασφάλειας που ενσωματώνει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχει...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο πλαίσιο του στρατηγικού του στόχου για ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας   μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών με επιχειρήσεις και Φορείς – Οργανισμούς διαμόρφωσης τουριστικής πολιτικής,...