Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες για VIP ΜΕΘ: «Πόλεμος» Πλεύρη-ΠΟΕΔΗΝ – Τι απάντησε η Ματίνα Παγώνη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αναφορά αξιόποινων πράξεων κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δε διατίθενται στους ασθενείς.

Πλέον, όπως αναφέρει, όσοι διακινούν τις ψευδείς ειδήσεις θα κληθούν να λογοδοτήσουν, καθώς προκλητικά συκοφαντούν ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του ΕΚΑΒ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ματίνα Παγώνη: «Για μένα δεν υπάρχουν VIP ασθενείς»

Η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, αναφέρθηκε στο ζήτημα και τόνισε πως για εκείνη δεν υπάρχουν VIP ασθενείς στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Θα πω δύο κουβέντες και θα το κλείσουμε εδώ, γιατί έχουμε στενοχωρηθεί πολύ με αυτή την ιστορία. Δεν υπάρχουν για τους γιατρούς VIP στο κρεβάτι του πόνου. Κανείς δεν υπολογίζει εάν είσαι VIP, όλοι είναι ίδιοι για τον γιατρό».

«Η διαδικασία και μόνο για να μεταφερθεί σε ΜΕΘ είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει νοσοκομειακός γιατρός που εγώ εκπροσωπώ που να έχει άδειο κρεβάτι σε ΜΕΘ και να υπάρχει αριθμός μεγάλος διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Να υπάρχει αυτή η ουρά διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και να μην έχει πάρει τους ασθενείς και να μη τους βάλει σε κρεβάτι». Οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες για να μπει σε ΜΕΘ ένας ασθενής, όπως εξήγησε.

«Δηλώνουμε στο ΕΚΑΒ και στο ΕΚΕΠΥ το κάθε τμήμα που διασωληνώνει ασθενή του. Δηλώνει αμέσως τα στοιχεία του αρρώστου και ότι χρειάζεται κρεβάτι ΜΕΘ, γιατί έχουν διασωληνωμένους. Εγώ δήλωσα τέσσερις το Σάββατο. Οι λίστες αυτές πάνε αμέσως σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα στα τμήματα ΜΕΘ ανά πάσα στιγμή. Εκεί ο γιατρός αμέσως επικοινωνεί μόλις του αδειάσει κρεβάτι με το τμήμα που έχει τους διασωληνωμένους. Ξέρετε πως έχει λυθεί το θέμα αυτό στο εξωτερικό με αυτούς που ονομάζετε VIP; Τους πάνε σε στρατιωτικά νοσοκομεία και τελείωσε η ιστορία», είπε η κ. Παγώνη και τόνισε πως για εκείνη δεν υπάρχουν VIP ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement