ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει θετικά το κλίμα με τη λειτουργία των νέων δομών στα νησιά

Συνεχή είναι τα θετικά και ένθερμα μηνύματα από τους αυτοδιοικητικούς των νησιών που βλέπουν τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας των νέων οργανωμένων ελεγχόμενων δομών.

Τα νησιά που άλλοτε είχαν πνιγεί ανάμεσα στις αναρίθμητες μεταναστευτικές ροές, σήμερα απαλλαγμένα από την μίζερη καθημερινότητα που βίωναν μαζί με τους πρόσφυγες και μετανάστες, σχεδιάζουν την αναπτυξιακή τους ατζέντα.

Οι τοπικοί άρχοντες των νησιών, βλέποντας τα οφέλη της λειτουργίας των νέων δομών, είναι πλέον θετικά προσκείμενοι στη δημιουργία νέων οργανωμένων και ελεγχόμενων κέντρων.

Θετικοί μεταξύ άλλων, είναι και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί που βλέπουν πλέον την μεγάλη αλλαγή.

Η Λέρος, ακόμα ένα νησί που έζησε το γολγοθά του μεταναστευτικού, αύριο εγκαινιάζει και εκείνη τη νέα της δομή, αφήνοντας πίσω όλα τα τραύματα του 2015. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του xiakoslaos.gr, ο Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λέρου, κ. Γεώργιος Παυλής εκφράζει την ικανοποίησή του αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, καθώς ήταν από τους πρώτους που υποστήριζε την πολιτική της κυβέρνησης.

Το κλίμα φαίνεται λοιπόν ότι αλλάζει θετικά, με τους  οι πολιτικούς και τους κατοίκους των νησιών να παίρνουν πίσω όλα όσα στερήθηκαν τα χρόνια που πέρασαν, θέτοντας γερά θεμέλια για την ορθή οργάνωση των περιοχών τους και την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΧΙΟΣ

Με στόχο να τιμήσει την Ημέρα της Μητέρας, ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 και ώρα 18:30 στην πλατεία...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version