Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

Μπορεί οι επιδημιολογικοί δείκτες να παρουσιάζουν σταθεροποιητικές τάσεις, ωστόσο καταγράφεται ανησυχητική αύξηση θανάτων με τους ειδικούς να επικεντρώνουν στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού αλλά και στις ειδικές ομάδες του πληθυσμού που σε πρώτη φάση θα κάνουν την τρίτη δόση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί από κορονοϊό στην χώρα μας έφτασαν τους 47 με τους περισσότερους να είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα έμφαση δίνεται και στον εμβολιασμό των ανηλίκων από 12 – 17 ετών, δεδομένου ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει και η διασπορά εντός των σχολικών τάξεων είναι ανησυχητική. Η κυβέρνηση από την πλευρά της επικεντρώνεται στην περιχαράκωση των υποκινητών των αρνητών των εμβολίων, καθώς διακινούνται fake news εντός του διαδικτύου και έχει στηθεί ένα παρασύστημα με «τιμοκαταλόγους» για δήθεν νομικές συμβουλές. Αρκετές είναι οι σελίδες που έχουν μπλοκαριστεί από τους άνδρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, με τους επιτήδειους να «ξεγλιστρούν» βρίσκοντας καινούργιους τρόπους, προκειμένου να συνεχίσουν την παραπληροφόρηση του κοινού.

Κορονοϊός – Με το εμβόλιο της Pfizer η 3η δόση και για όσους έκαναν AstraZeneca

Με το εμβόλιο mRNA της Pfizerθα γίνει η τρίτη δόση εμβολιασμού στη χώρα μας καθώς είναι το ίδιο εμβόλιο που έχει χρησιμοποιηθεί στον αρχικό εμβολιασμό και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό και για τις νέες μεταλλάξεις. Αυτό ισχύει και για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στην πρώτη εμβολιαστική φάση.

Δεν έχουν καταλήξει για το Johnson & Johnson

Όσοι έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, μένει να διευκρινιστεί, εάν θα επαναλάβουν την τρίτη δόση με το ίδιο εμβόλιο, δηλαδή το Johnson & Johnson ή με mRNA εμβόλιο. Αυτό θα γίνει γνωστό τις προσεχείς ημέρες.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμβολιαστούν όσοι μένουν σε δομές ηλικιωμένων, οι πολίτες άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί με την τρίτη δόση. Οι τελευταίες τρεις αυτές κατηγορίες μπορούν να κάνουν το τρίτο εμβόλιο έξι μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό τους. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς και αφού έχουν περάσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση. Η λίστα με τους δικαιούχους όταν παρέλθει το 6μηνο από την δεύτερη δόση θα ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα.

Ποιοι δεν θα κάνουν την 3η δόση

Όσοι έχουν νοσήσει και έχουν λάβει μία ή δύο δόσεις εμβολίου έχουν ικανοποιητική ανοσιακή επάρκεια και δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου.

1η Οκτωβρίου αρχίζει η συνταγογράφηση του αντιγριπικού εμβολίου

Επιβεβλημένο ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θεωρούν οι ειδικοί το αντιγριπικό εμβόλιο η συνταγογράφηση του οποίου ξεκινάει την 1η Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ του εμβολίου του κορονοϊού, της γρίπης ή οποιοδήποτε άλλου εμβολίου όπως αυτό του πνευμονιόκοκκου ή άλλων.

Οι 10 περιοχές που έχουν «πατώσει» στους εμβολιασμούς

Χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης καταγράφονται σε δέκα Περιφερειακές Ενότητες. Πρόκειται για ΑρκαδίαΞάνθηΠέλλαΣέρρεςΗλείαΦωκίδαΔράμαΔυτική ΑττικήΠιερίαΚιλκίς και Ευρυτανία. Σε αυτές τις περιοχές γίνονται προσπάθειες τόνωσης των εμβολιασμών με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παράγοντες.

Εισαγγελέας και αυτόφωρο για τους αρνητές

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μπαίνουν ιστοσελίδες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο αντιεμβολιαστικό και αμφισβήτησης της πανδημίας του κορονοϊού. Οι πρώτοι φάκελοι από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και ανατέθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τέτοιου είδους θέματα.

Αντικείμενο της έρευνας είναι μία σειρά από αξιόποινες πράξεις όπως απάτη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν. Σε περίπτωση μάλιστα που κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης, διαπιστώνονται ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement