Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Με ιερά αισθήματα η υποδοχή του Ιστορικού Λαβάρου της Αγίας Λαύρας στην Ιερά Μητρόπολη Χίου

Με υπερηφάνεια και ιερά αισθήματα θα μεταφερθεί το Ιερό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας στην Ιερά Μητρόπολη Χίου για τις Επετειακές Εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Σφαγή της Χίου.

Όπως δήλωσε στα τοπικά μέσα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, π. Δημήτριο Γεόμελος, το ιστορικό αυτό σύμβολο θα έρθει στο νησί τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 25 Απριλίου, ενώ η επίσημη υποδοχή του θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στις 18:00 μ.μ. με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Χίου, των αρχών και του λαού.

«Σε αυτή την πάνδημη υποδοχή θα εκφράσουμε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής που στάθηκε αδούλωτο και σε αυτό το Ιερό Λάβαρο κατέθεσε την πίστη στο Θεό και την πατρίδα, ξεκινώντας τον αγώνα της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας», ανέφερε.

Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή του Λαβάρου της Αγίας Λαύρας, στο οποίο ορκίστηκαν οι Έλληνες την 25η Μαρτίου 1821, θα τελεστεί με δέος, σεβασμό και βαθιά συγκίνηση Αρχιερατική Δοξολογία, δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να αποδώσουν την ευλάβεια και την τιμή σε αυτό το ιερό, ιστορικό σύμβολο του αγώνα της Εθνεγερσίας και της Ελευθερίας μας.

Το επόμενο βράδυ της 25ης Απριλίου θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, ενώ το πρωί της Τρίτης της Διακαινησίμου θα μεταφερθεί στη Ιερά Μονή Αγίου Μηνά κατά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ωστόσο, το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας θα επιστρέψει την ίδια ημέρα και ώρα 14:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Χίου, όπου θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός στις 18:00 μ.μ.

«Προσκαλούμε τον λαό να προσέλθει, να προσκυνήσει για να καταλάβει τη σημασία αυτού του Ιερού Λαβάρου στην ιστορία της πατρίδας μας. Μας συγκινεί το γεγονός ότι το Ιερό Λάβαρο που απεικονίζει την Κοίμηση της Θεοτόκου προέρχεται από τη Σμύρνη, που γυναίκες χριστιανές το κέντησαν με την καρδιά τους», καταλήγοντας ότι αποτελεί προσφορά των Ελλήνων της Σμύρνης στα τέλη του 16ου αιώνα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement