Ναός στην Καβάλα προσφέρει δωρεάν rapid tests για ανεμβολίαστους πιστούς - Χιακός Λαός - XiakosLaos.gr
Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ναός στην Καβάλα προσφέρει δωρεάν rapid tests για ανεμβολίαστους πιστούς

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που έγιναν στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου Καβάλας, στο τέλος της θείας λειτουργίας, έγινε γνωστό ότι ο ιερός ναός προσφέρει δωρεάν rapid tests σε ανεμβολίαστους πιστούς της συγκεκριμένης εκκλησίας.

Τους διευκολύνει με λίγα λόγια να παρίσταται στις θείες λειτουργίες καθώς χωρίς να πληρώνουν θα μπορούν να κάνουν το τεστ στο φαρμακείο απέναντι από τον ιερό ναό. Την ανακοίνωση έκανε ο εφημέριος του ιερού ναού πατέρας Γεράσιμος.

Για την θεία λειτουργία της Κυριακής θα μπορούν να κάνουν το δωρεάν τεστ το Σάββατο. Λίγο νωρίτερα είχε αναφερθεί στα ισχύοντα μέτρα στις εκκλησίες, σύμφωνα με εγκύκλιο τόσο της Ιεράς Συνόδου όσο και του Μητροπολίτη Στέφανου.

Ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου απαλλάσσει από την αρμοδιότητα του ελέγχου (κατά την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες) τους ιερείς και τα μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών.

Κατά τον Μητροπολίτη έλεγχοι θα μπορούν να γίνονται μόνο εκτός ναών και όχι στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα ο π. Γεράσιμος μεταφέροντας την απόφαση του Μητροπολίτη είπε «… εντός της εκκλησίας διαχωρισμός εμβολιασμένων με ανεμβολίαστων δεν υπάρχει».

Προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν, να φορούν μάσκα. Κι αν δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν να κάνουν τα προβλεπόμενα τεστ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε έλεγχο στην είσοδο των πιστών στην εκκλησία», τόνισε. Εξηγώντας ότι η δουλειά του ελέγχου είναι της αστυνομίας.

«Θα λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε», κατέληξε ο π. Γεράσιμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Φωτιά ξέσπασε σε αμάξι που βρισκόταν σταθμευμένο σε περιοχή της Χίου και συγκεκριμένα πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην οδό Ιωάννη Σόδη. Το συμβάν...

ΧΙΟΣ

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη Στις 25 Ιανουαρίου ξεκινά η εξεταστική για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Χίου. Ωστόσο, με δεδομένο ότι η “Όμικρον” βρίσκεται...

ΧΙΟΣ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 17/1 και ώρα 17.00, ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες της...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνοδευόμενος από αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Βρουλής, επισκέφθηκε το έργο της παράκαμψης Καλλιμασιάς, όπου...