Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σκληρές εικόνες: Ταλιμπάν εκτελούν 22 κομάντος την ώρα που σήκωναν ψηλά τα χέρια για να παραδοθούν

“Παραδινόμαστε, κομάντος, παραδινόμαστε”, είπαν και εκείνοι άρχισαν να τους πυροβολούν.

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ένα ακόμη βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας από το Αφγανιστάν, απαθανατίζοντας τις θηριωδίες των Ταλιμπάν στη χώρα.

Σε αυτό, 22 μέλη των επίλεκτων δυνάμεων του αφγανικού στρατού εκτελούνται εν ψυχρώ από τους φανατικούς ισλαμιστές, ενώ έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια για να παραδοθούν, αφού ξέμειναν από πυρομαχικά.

«Παραδινόμαστε, κομάντος, παραδινόμαστε», ακούγεται να λέει ο επικεφαλής τους, ωστόσο αυτό δεν πτοεί τους Ταλιμπάν*, οι οποίοι αρχίζουν να τους πυροβολούν εν μέσω ιαχών «Αλαχού Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος»).

Όπως έγινε γνωστό, το ειδεχθές περιστατικό συνέβη στις 16 Ιουνίου στο Dawlat Abad, καθώς η εξτρεμιστική οργάνωση προελαύνει στην επαρχία Φαριάμπ, κοντά στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν.

Στο βίντεο ακούγεται επίσης ένας περαστικός να παρακαλά τους Ταλιμπάν να μην σκοτώσουν τους κομάντος.
«Μην τους πυροβολείτε, μην τους πυροβολείτε, σας εκλιπαρώ», αναφέρει αρχικά στην τοπική διάλεκτο, ενώ στη συνέχεια ρωτάει: «Πώς εσείς οι Παστούν (εθνότητα Αφγανών) σκοτώνετε Αφγανούς;».

Παρ΄ όλα αυτά οι Ταλιμπάν τον αγνοούν και τους εκτελούν εν ψυχρώ, ενώ στο τέλος ακούγεται μια φωνή να λέει «Πάρτε τους τα όλα».

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, οι άτυχοι κομάντος πήγαν για να επανακαταλάβουν το Dawlat Abad ωστόσο ξέμειναν από πυρομαχικά, μετά από δύο ώρες μάχης, ενώ από τη στιγμή που δεν έλαβαν υποστήριξη ούτε από αέρος, περικυκλώθηκαν και αναγκάστηκαν να παραδοθούν, βρίσκοντας τελικά τραγικό θάνατο.

Το αιματηρό περιστατικό είναι ενδεικτικό της φρίκης και του χάους που αφήνουν πίσω τους οι ΗΠΑ, αποχωρώντας από το Αφγανιστάν, το οποίο προσπαθούν να πάρουν υπό τον έλεγχό τους οι Ταλιμπάν, εξαπολύοντας συνεχώς επιθέσεις κατά του στρατού.

Την ίδια ώρα, πάνω από το 95% των αμερικανικών στρατευμάτων έχει αποχωρήσει ήδη από τη χώρα, ενώ οι Ταλιμπάν φιλοδοξούν να εφαρμόσου τον σκληρό νόμο της Σαρία στο μεγαλύτερο κομμάτι της.

Όπως ανέφερε δικαστής των Ταλιμπάν, ο ισλαμικός αυτός θρησκευτικός κώδικας διαβίωσης, βασισμένος σε μια σκληρή εκδοχή του Κορανίου, προβλέπει, μεταξύ άλλων την τιμωρία των κλεφτών με ακρωτηριασμό και την εκτέλεση των ομοφυλόφιλων, οι οποίοι θα συνθλίβονται μέχρι θανάτου από ένα τείχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια 57 μαθητές και 4 καθηγητές από το 2ο ΓΕΛ Καλυβίων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η BMW X5 θα είναι το πρώτο πολυτελές plug-in υβριδικό μοντέλο που θα παράγεται στη Νότια Αμερική από το τελευταίο τρίμηνο του 2024. Μετά...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες, αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

Advertisement