Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Στους 17 οι νεκροί από την κατάρρευση τμήματος ξενοδοχείου στην πόλη Σουτσόου

O αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση τμήματος ενός φθηνού ξενοδοχείου τη Δευτέρα, στην πόλη Σουτσόου, που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας, αυξήθηκε στους 17, όπως μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ.

Από τους 23 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Siji Kaiyuan Hotel, μόνο οι έξι κατόρθωσαν να επιβιώσουν, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Περισσότεροι από 650 άνθρωποι έλαβαν μέρος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί.

Η διοίκηση της επαρχίας Τσιανγκσού προχώρησε στη συγκρότηση ομάδας για τη διενέργεια μιας έρευνας σε βάθος, προκειμένου να εντοπιστούν οι ακριβείς αιτίες της κατάρρευσης του ξενοδοχείου.

Το Siji Kaiyuan άρχισε τη λειτουργία του το 2018 και είχε συνολικά 54 δωμάτια, σύμφωνα με σελίδες κράτησης στο διαδίκτυο.

Το τμήμα του ξενοδοχείου που κατέρρευσε είχε ύψος τριών ορόφων.

Σύμφωνα με μερικές αναφορές κρατικών ΜΜΕ, η κατάρρευση φαίνεται να προκλήθηκε από κινήσεις του ιδιοκτήτη προκειμένου να αλλάξει η δομική κατασκευή του ξενοδοχείου.

Με βάση μαρτυρία ενός φιλοξενούμενου στο ξενοδοχείο, τη Δευτέρα, πριν από την κατάρρευση ακούγονταν θόρυβοι από επισκευές, ενώ το κτήριο κουνήθηκε, σύμφωνα με ΜΜΕ στο Πεκίνο.

Οι τοπικές αρχές στην επαρχία Τσιανγκσού πραγματοποίησαν μία σύσκεψη έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια των δομικών συγκροτημάτων των κτηρίων, ενώ κάλεσαν για τη διενέργεια πιο αυστηρής εποπτείας και ελέγχων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Φωτογραφίες: Getty Images
Video: RT

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement