Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νομοσχέδιο “trans”: Αλλαγή φύλου και ονόματος από την ηλικία των 14 ετών ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε αυτήν την Τρίτη, στο Συμβούλιο Υπουργών, το σχέδιο του Ley Trans y de Igualdad LGTBI, (Νόμος Τρανς και Ισότητας ΛΟΑΤΚΙ+), ένα «εργαλείο που θα επιτρέψει τη μάχη για την επίτευξη πραγματικής και αποτελεσματικής ισότητας των διεμφυλικών ατόμων και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΚΤΙ ατόμων. Με αυτόν τον νόμο , και μετά από συμφωνία μεταξύ των μελών της εκτελεστικής εξουσίας, το όνομα και το φύλο των τρανς ατόμων θα διορθωθεί στο αστικό μητρώο από την ηλικία των 14 ετών.

Η Υπουργός Ισότητας, Ιρένε Μοντέρο, υπερασπίστηκε την έγκριση αυτού του νόμου, ο οποίος θέτει τη χώρα «στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης σε ένα πλαίσιο στο οποίο από ορισμένες χώρες υπάρχει μια βαθιά αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων ΛΟΑΤΚΙ».

«Με αυτόν τον νόμο, σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι φοβούνται για τη σωματική σου ακεραιότητα λόγω της αύξησης των ομοφοβικών επιθέσεων, περνάμε ένα μήνυμα», δήλωσε η υπουργός.

«Είναι μια ιστορική ημέρα», δήλωσε η Μοντέρο μετά την έγκριση του νόμου που δείχνει «τη δύναμη της κυβέρνησης συνασπισμού, την ικανότητά της να προωθεί φεμινιστικές πολιτικές, να καταλήγει σε συμφωνίες για να έχουν βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις και να κάνει πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων.»

«Ή είμαστε όλοι ικανοί να σπάσουμε κάθε διάκριση ή κανείς δεν θα το κάνει», δήλωσε η υπουργός σχετικά με τον νόμο που επιτρέπει «τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας του φύλου. Οι τρανς άνθρωποι δεν πρόκειται να θεωρηθούν άρρωστοι», είπε.

Ο κανόνας, μεταξύ άλλων δικαιωμάτων, θα επιτρέψει την ελεύθερη αυτοδιάθεση του φύλου και θα επιτρέψει στα άτομα αυτής της ομάδας να μην υποχρεωθούν να χρησιμοποιούν ορμόνες για να αλλάξουν το φύλο τους.

«Το κλειδί για τον νόμο είναι ότι οι τρανς άνθρωποι αποφασίζουν και λένε ποιοι είναι ενώπιον των διοικητικών υπηρεσιών και δεν τους αναγκάζουμε να πάρουν ορμόνες ή να μας δείξουν ότι είναι άρρωστοι για να αλλάξουν την ταυτότητα του φύλου τους», δήλωσε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement