Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: «Μυστήρια» επίθεση με drones στην ​αεροπορική βάση Ντιγιάρμπακιρ

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης στην Τουρκία, καθώς η αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ δέχθηκε επίθεση από δύο drone.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας η επίθεση έγινε στις 00:30 και δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές. Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τόσο στο Ντιγιάρμπακιρ όσο και σε άλλες τουρκικές βάσεις.

Και ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε την είδηση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, ανέφερε πως η επίθεση απετράπη και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

«Έγινε προσπάθεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ με δύο drones, που εξουδετερώθηκαν. Δεν υπάρχει τραυματισμός» έγραψε στο Twitter ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, μετά την επίθεση, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας τόσο στην εν λόγω αεροπορική βάση όσο και στις υπόλοιπες που υπάρχουν στη χώρα.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό από πού μπορεί να απογειώθηκαν τα δύο drones, ενώ καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι η επίθεση έγινε την ώρα που το κλίμα στη Μέση Ανατολή είναι ιδιαίτερα τεταμένο λόγω των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Σημειώνεται πως η μεγάλη αεροπορική βάση του Ντιγιάρμπακιρ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας και από εκεί επιχειρούν τα μαχητικά αεροσκάφη της χώρας, κυρίως αυτά που επιχειρούν στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξέλιξης πριν την έναρξη της μαζικής παραγωγής, η νέα BMW X3 υποβάλλεται στην τελική ρύθμιση όλων των συστημάτων ελέγχου πλαισίου...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη θεμελίωση του εργοστασίου στη Ζίλινα, ξεκίνησε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παραγωγική πορεία και με αφορμή την επέτειο, η Kia κάνει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρόκειται για ένα μοντέλο συνώνυμο της διασκέδασης, της ελευθερίας και των επιδόσεων. Και σήμερα οι οπαδοί του σε όλο τον κόσμο έχουν κάθε λόγο...

Advertisement