ΔΙΕΘΝΗ

Κόσοβο: Δέσμευση του υπουργού Άμυνας για αυξημένη συνεργασία με την τουρκική εταιρεία Baykar

Ο υπουργός Άμυνας του Κοσόβου Εγιούπ Μακεντόνσκι, συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, με τον οποίο είπε ότι συζήτησαν για μελλοντικά έργα και συνεργασίες.

Ο Εγιούπ Μακεντόνσκι έγραψε  στο Facebook τη Δευτέρα, ότι αυτή η εταιρεία και η Τουρκία έχουν εκφράσει την επιθυμία για συνεργασία με το Κόσοβο, τονίζοντας ότι «η ισχυρή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών μας θα συνεχιστεί».

«Η συνεργασία με την εταιρεία Baykar, η οποία έχει γίνει ο τίτλος της στρατιωτικής τεχνολογίας με τα προϊόντα της, έκανε τις Δυνάμεις Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου (FSK) σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανεβάσει τις μαχητικές της ικανότητες στο επίπεδο που εγγυάται την εδαφική άμυνα και ασφάλεια για όλους τους πολίτες μας.”

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, συζητήσαμε για τα επόμενα έργα στα οποία θα επενδύσουμε και την επέκταση αυτής της συνεργασίας πέρα από τις αγορές», έγραψε ο Μακεντόνσκι.

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε στις 17 Ιουλίου του τρέχοντος έτους ότι αγόρασε drone Bayraktar TB-2 από την Τουρκία.

Το Bayraktar (Flagship) είναι ένα σχετικά φθηνό drone που πέταξε για πρώτη φορά το 2014.

Τέτοια drones, τύπου TB-2, χρησιμοποιούνται από στρατούς αρκετών χωρών και έχουν σταλεί και στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τις δυνάμεις του Κιέβου να πολεμήσουν ενάντια στη ρωσική κατοχή.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή ενός Bayraktar TB-2 δεν έχει δημοσιοποιηθεί, νωρίτερα φέτος διοργανώθηκε έρανος για την αγορά τέτοιων drones για την Ουκρανία και οι διοργανωτές του έρανου πρότειναν ότι 5 εκατομμύρια ευρώ είναι αρκετά για ένα drone.

Πηγή: Reporteri.net

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) με θέμα «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει διαδραστικό...

ΧΙΟΣ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει τα στατιστικά στοιχεία διακίνησης επιβατών και οχημάτων προς το λιμένα Χίου, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του έτους...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκίνητων, επιστρέφει και πάλι στη γνωστή διαδρομή από το Λιμάνι μέχρι την πόλη της Κύμης,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε χρωματισμό Frozen Pure Grey ήταν το 6.000.000ό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από την κοινοπραξία BMW Brilliance Automotive (BBA). Χρειάστηκαν μόλις...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version