Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Sánchez επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση μετά την «αποτυχία» του Feijóo: «Θα ψάξω ψήφους κάτω από τις πέτρες»

Ο ασκών καθήκοντα προέδρου της κυβέρνησης, Pedro Sánchez , έδειξε αυτή την Κυριακή την πεποίθησή του ότι η Ισπανία θα έχει μια προοδευτική κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μετά την «αποτυχία» της πρωθυπουργοποίησης του Feijóo και διαβεβαίωσε ότι για να το πράξει θα επιδιώξει «ψήφους κάτω από πέτρες».

Ο Sánchez συμμετείχε αυτήν την Κυριακή στο φεστιβάλ τριαντάφυλλου που διοργάνωσε το PSdeG στο Porqueiro (A Coruña). Σε μια συγκέντρωση ενώπιον περίπου 3.000 παρευρισκόμενοι, ο γενικός γραμματέας του PSOE δήλωσε επίσης ότι στις γενικές εκλογές οι Ισπανοί είπαν «δυνατά και ξεκάθαρα» ότι η «πρόταση κατάργησης» του PP και του VOX ηττήθηκε και ότι «υπάρχουν αριθμοί» για ότι το κόμμα του συνεχίζει να «κυβερνά για τέσσερα ακόμη χρόνια».

«Οι Ισπανοί μίλησαν και θα υπάρξει μια προοδευτική κυβέρνηση, φυσικά και θα υπάρξει », είπε ο Σάντσεθ, ο οποίος υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υποσχέθηκε «ότι θα αναζητούσε ψήφους ακόμη και κάτω από τα βράχια» για θέματα όπως η αναπροσαρμογή των συντάξεων, αξιοπρέπεια του SMI, αύξηση των υποτροφιών, χειραφέτηση των νέων, αρμονία μεταξύ των λαών της Ισπανίας, συνύπαρξη πολιτών, πραγματική και αποτελεσματική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και να σταματήσει η ακροδεξιά, και αυτό θα κάνει», τόνισε. τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Μπροστά σε αυτό, επέκρινε ότι το PP και το Vox συνεχίζουν «με τον συνηθισμένο θόρυβο» και των οποίων ο μοναδικός στόχος είναι «να μην κυβερνά το PSOE, γι’ αυτό διαδηλώνουν», σε σχέση με την εκδήλωση που κάλεσε ο λαός τον Σεπτέμβριο. 24 στη Μαδρίτη , ημέρες πριν από τη συζήτηση για την πρωθυπουργοποίηση του Núñez Feijóo.

Ο Sánchez δεν έκανε ρητή αναφορά στη δυνατότητα ενός νόμου αμνηστίας για να κερδίσει την υποστήριξη του Junts, αλλά επέκρινε ότι όσοι “χωρίς να ανανεώνουν την κυβέρνηση των δικαστών για πέντε χρόνια” έχουν την “εμπιστοσύνη” να πουν για το Σύνταγμα. «Τηρούμε το Σύνταγμα από το «Α» στο «Ω», από το «πε» στο «πα» και δεν το κάνουν», πρόσθεσε.

Έχει επίσης επικρίνει ότι το PP συνάπτει συμφωνία με το Vox και, ταυτόχρονα, ζητά την υποστήριξή του από το PNV, το ίδιο το PSOE και ότι μιλάει με τον Junts «στα κρυφά». Για τον Sánchez, «ο τελευταίος παραλογισμός της αποτυχημένης πρωθυπουργοποίησης του Feijóo» είναι ότι «κατόπιν καθοδήγησης του κ. Aznar» , ο λαός θα διαδηλώσει στη Μαδρίτη «εναντίον της σοσιαλιστικής πρωθυπουργοποίησης φωνάζοντας ότι η Ισπανία διαλύεται». «Η Ισπανία δεν σπάει, δεν βουλιάζει η Ισπανία χασμουριέται για την τεράστια σπατάλη χρόνου του κ. Feijóo και τα ψέματά του», είπε ο ασκών καθήκοντα Προέδρου της Κυβέρνησης, ο οποίος πρόσθεσε ότι αυτό που πραγματικά σπάει «είναι το Λαϊκό Κόμμα» θα το δεις όταν αποτύχει στην πρωθυπουργοποποίησή του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, στον «Χιακό  Λαό» Πώς θα χαρακτηρίζατε την προηγούμενη θητεία σας; Η προηγούμενη τετραετία παρά τις αντικειμενικές...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Βρουλή για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών...

ΑΠΟΨΕΙΣ

O αντιγραφέας Αριστείδης Ζαννίκος Kύριε Στέφανε σε χαιρετώ, Κατά πρώτον σου εύχομαι καλορίζικος και όχι σιδεροκέφαλος όπως σου ευχήθηκενε ο Αλέξης λες και θα...

ΧΙΟΣ

Συνέντευξη του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Χίου, κ. Κωνσταντίνου Γκιάλα, στον «Χιακό Λαό»  Της Ραφαέλας Βατάκη Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Χίου, κ. Κωνσταντίνος Γκιάλας, μίλησε...

Advertisement