Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρ. Κένεντι Τζούνιορ: Οι νεοσυντηρητικοί στον Λευκό Οίκο συνεχίζουν να αποφεύγουν κάθε συζήτηση για ειρήνη

Η Ουκρανία έχασε περίπου 350 χιλιάδες στρατιώτες, δήλωσε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιός του 35ου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι για το «Fox News» και πρόσθεσε ότι αυτό δεν συζητείται δημόσια.

Κατηγόρησε τις αμερικανικές και ουκρανικές κυβερνήσεις για την απόκρυψη του πραγματικού αριθμού των θυμάτων και υπενθύμισε το γεγονός ότι οι αρχές είπαν ψέματα για την πανδημία του κορονοϊού και τον πόλεμο στο Ιράκ.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση και το Πεντάγωνο αδικούν τον αμερικανικό λαό στο θέμα του πραγματικού αριθμού των Ουκρανών θυμάτων. Νομίζω ότι και η ουκρανική κυβέρνηση λέει ψέματα», πιστεύει ο Κένεντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική κυβέρνηση κρύβει, αλλά και τον πραγματικό λόγο για το ξέσπασμα της ουκρανικής σύγκρουσης.

«Μας είπαν ότι αυτή η σύγκρουση αντιπροσωπεύει την απάντησή μας στην παράνομη και βίαιη επίθεση του Πούτιν. Ωστόσο, οι νεοσυντηρητικοί στον Λευκό Οίκο προετοιμάζουν και προκαλούν αυτή τη σύγκρουση εδώ και δέκα χρόνια και συνεχίζουν να αποφεύγουν κάθε συζήτηση για ειρήνη και κάθε προσπάθεια επίλυσης της σύγκρουσης», επεσήμανε.

Τον Μάιο, η ΕΕ ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει μόνο 13 χιλιάδες ανθρώπους και ότι 35 χιλιάδες έχουν τραυματιστεί. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υπολόγισε τότε ότι έχασαν περισσότερους από 15.000 στρατιώτες μόνο τον Μάιο.

Τον Απρίλιο, το πρακτορείο «Reuters», επικαλούμενο τα αμερικανικά έγγραφα που διέρρευσαν, ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία έχασε μεταξύ 124.500 και 131.000 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, μεταδίδει το Sputnik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

Advertisement