ΔΙΕΘΝΗ

31 δισεκατομμυριούχοι έχουν περισσότερα χρήματα από όσα έχει σε μετρητά το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών

Τα επίπεδα μετρητών στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατρακυλούν προς ένα επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο, καθώς η Ουάσινγκτον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους.

Κατά το κλείσιμο των εργασιών στις 25 Μαΐου, το Υπουργείο Οικονομικών διέθετε μόλις 38,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με τα τελευταία ομοσπονδιακά στοιχεία. Το ποσό αυτό είναι μειωμένο από περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα και πλησιάζει το ελάχιστο επίπεδο των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για λόγους σύγκρισης, 31 δισεκατομμυριούχοι αξίζουν ο καθένας περισσότερο από τα 38,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg για δισεκατομμυριούχους.

Ορισμένοι από αυτούς, όπως ο μεγιστάνας της μόδας Μπερνάρ Αρνό – έχουν πολύ περισσότερα. Ο Αρνό, πρόεδρος της εταιρείας κατασκευής ειδών πολυτελείας, έχει καθαρή περιουσία που εκτιμάται σε 193 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο δισεκατομμυριούχος της Τέσλα Έλον Μασκ αξίζει 185 δισεκατομμύρια δολάρια και ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος έχει καθαρή περιουσία 144 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κατάλογος των 31 δισεκατομμυριούχων που διαθέτουν περιουσία μεγαλύτερη από το σύνολο των μετρητών του θείου Σαμ περιλαμβάνει γνωστά ονόματα όπως ο Μάικλ Ντελ, ο θρυλικός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ και ο συνιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς και δισεκατομμυριούχους με χαμηλότερο προφίλ, όπως ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Πινό και ο πρόεδρος της Chanel Αλέν Βερτχάιμερ.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι κατέληξαν σε διακομματική συμφωνία για την αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους έως την 1η Ιανουαρίου 2025.

Εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους έως τις 5 Ιουνίου, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει αρκετά κεφάλαια για να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της χώρας πλήρως και εγκαίρως.

Πηγή: CNN

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Επίσκεψη στο «Σκυλίτσειο» Γενικό Νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, με αφορμή τη δημιουργία της Νέας Μονάδας Μόνιμης Εμφύτευσης στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η ERGOTRAK, μέλος του Ομίλου Σφακιανάκη και η DAF Trucks μας προσκαλούν να δούμε από κοντά και να οδηγήσουμε τα βραβευμένα φορτηγά New Generation...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει ο Γιάννης Ν. Παληός Η 1η Μάη  κατοχυρώθηκε ως απεργία από τους αγώνες και τις θυσίες εκατομμυρίων εργατών σε όλον τον κόσμο, στον...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στο κιτ αμαξώματος Styling Specification της κορυφαίας έκδοσης του πολυτελούς SUV, τον έγχρωμο τόνο δίνουν λωρίδες που μοιάζουν με λέιζερ κάτω από τον εμπρός...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version