Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Μακρόν παραδέχεται ότι έπρεπε «να εμπλακεί περισσότερο» στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε να έχει «εμπλακεί» περισσότερο για να υπερασπιστεί τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την ώρα που οι κινητοποιήσεις εναντίον της συνεχίζονται μολονότι έχει ήδη εγκριθεί.

Από τον Ιανουάριο, αφότου παρουσιάστηκε αυτό το σχέδιο, με βάση το οποίο η ηλικία συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 64 έτη, ο Γάλλος πρόεδρος έμεινε κλεισμένος στο Μέγαρο των Ηλυσίων και πραγματοποίησε ελάχιστα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας.

«Ίσως το λάθος ήταν ότι δεν ήμουν αρκετά παρών», είπε σε μια διαδικτυακή συνομιλία του με αναγνώστες της εφημερίδας Le Parisien, απόψε το βράδυ. «Πρέπει να εμπλακώ και πάλι στη δημόσια συζήτηση, επειδή υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν είναι σαφή. Και το κάνω, παντού», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν προσπαθεί να γυρίσει σελίδα στην κρίση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ωστόσο σχεδόν σε όλες τις μετακινήσεις του στη Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπος με οργισμένους διαδηλωτές. Εκτός από τις διαδηλώσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα, σχεδόν καθημερινά γίνονται και αυθόρμητες «συναυλίες» με κατσαρόλες. Και οι διαδηλωτές δεν διστάζουν να του φωνάξουν «Μακρόν, παραιτήσου».

Ο «θυμός» που εκφράζουν οι Γάλλοι «δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω τις περιοδείες», διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche, σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Μακρόν, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει στο 26%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τό ἀπόγευμα τοῦ Σαββάτου 30ῆς Μαρτίου 2024 καί ὥρα 17.30, στόν Ἱ. Ναό Ἁγίων Ἀναργύρων Ἐγκρεμοῦ θά τελεσθεῖ Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου...

Advertisement