ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Απαγορεύεται το αλκοόλ – Διαμαρτυρίες των χριστιανών για περιορισμό ελευθεριών και Δημοκρατίας  

Χριστιανοί πολιτικοί στο Ιράκ προσπαθούν να ανατρέψουν έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε στη χώρα, ο οποίος απαγορεύει την εισαγωγή και πώληση αλκοόλ.

Το Σάββατο, οι τελωνειακοί υπάλληλοι έλαβαν εντολές να ξεκινήσουν την εφαρμογή του νόμου, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, παρά την εκφρασμένη αντίθεση.

Η χριστιανική ομάδα, η οποία έχει 5 βουλευτές στο κοινοβούλιο του Ιράκ, προσέφυγε στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντάς τον αντιδημοκρατικό.

Η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται στο Ιράκ, όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι μουσουλμανικής πίστης, αλλά το αλκοόλ μπορεί να αγοραστεί σε ειδικά καταστήματα και μπαρ με άδεια.

Ο νόμος εγκρίθηκε αρχικά το 2016, αλλά τέθηκε σε ισχύ μόλις τον Φεβρουάριο μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως. Σύμφωνα με αυτόν, απαγορεύεται η πώληση, η εισαγωγή και η παραγωγή αλκοόλ. Οι παραβάτες υπόκεινται σε πρόστιμο έως 25 εκατομμύρια ιρακινά δηνάρια, ή 16.000 ευρώ.

Οι Χριστιανοί, μέλη του Κινήματος της Βαβυλώνας, τονίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός γιατί δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και περιορίζει τις ελευθερίες τους. Επίσης, σύμφωνα με αυτούς, ο νόμος έρχεται σε αντίθεση με άλλο κυβερνητικό διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλεται φόρος 200% της αξίας στα αλκοολούχα ποτά που εισάγονται από το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, έτσι και το νέο Ford Kuga παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των μεσαίων SUV και συγχρόνως η ιδανική...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

“Η δύναμη της Αναστάσεως, δύναμη συγχωρήσεως και αναγεννήσεως, διαλύει κάθε ανθρώπινο πανικό και διασκορπίζει κάθε ενδοιασμό”. Αυτό το νίζει μεταξύ αλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο Bayon της Hyundai διαθέτει αιχμηρή και ξεχωριστή σχεδίαση, σε έναν τύπο αμαξώματος crossover/SUV που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρώπη. Ένας διακοσμητικός...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Δύο στις 10” με τον Δημήτρη Γιατζόγλου και τη Ζωή Κρονάκη, χαρίζοντας στους...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version