Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Θρίλερ με τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα στη βόρεια Αμερική

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που εντοπίζονται στη βόρεια Αμερική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν ακόμη ένα άγνωστο αντικείμενο το τελευταίο 24ωρο στα σύνορα με τον Καναδά. Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως υπήρξαν συνομιλίες με την Κίνα για το κατασκοπευτικό αερόστατο, που κατερρίφθη στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι αμερικανικά αερόστατα εισήλθαν τουλάχιστον δέκα φορές στον εναέριο χώρο του τον τελευταίο χρόνο.

Εκεί ψηλά στον ουρανό υπάρχει κάποιο μυστικό…αληθινός πονοκέφαλος για το αμερικανικό Πεντάγωνο μετά και την τελευταία κατάρριψη άγνωστης προέλευσης ιπτάμενου αντικειμένου πάνω από την λίμνη Χιούρον στο Μίσιγκαν. Το εν λόγω αντικείμενο ήταν μια οκτάγωνη κατασκευή που έφερε σύρματα και αρχικά εντοπίστηκε από τα ραντάρ να πετά 6 χιλιόμετρα πάνω από τη Μοντάνα, ύψος επικίνδυνο για τα πολιτικά αεροπλάνα. Έτσι όταν έφθασε στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών μαχητικά F16 το κατέρριψαν με πύραυλο αέρος-αέρος.

Θα αφήσω τις υπηρεσίες πληροφοριών και αντικατασκοπείας να βγάλουν άκρη. Αυτή τη στιγμή δεν αποκλείω τίποτα. Συνεχίζουμε την αξιολόγηση κάθε απειλής ή ενδεχόμενης άγνωστης απειλής που πλησιάζει τη Βόρειο Αμερική σε μια προσπάθεια ταυτοποίησής της” τόνισε ο Στρατηγός της Αεροπορίας των ΗΠΑ, Γκλεν Βάνχερκ.

Είχε προηγηθεί η κατάρριψη κυλινδρικού αντικειμένου που πετούσε σε ύψος 12 χιλιομέτρων πάνω από το κεντρικό Γιούκον στο Βόρειο Καναδά και εκείνη μικρού μεγέθους μη επανδρωμένου ιπτάμενου αντικειμένου ανοιχτά των ακτών της Αλάσκα.

Μερικοί πιλότοι είπαν ότι το αντικείμενο έκανε παρεμβολές στους αισθητήρες του αεροσκάφους, άλλοι πιλότοι είπαν ότι δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο και άλλοι πιλότοι είπαν ότι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν κάποιο προωθητικό σύστημα και δεν αντιλαμβάνονταν πως μπορούσε να κρατιέται στον αέρα και να ταξιδεύει σε αυτό το ύψος.

Στα παγωμένα νερά της λίμνης Χιούρον και στους πάγους της Αλάσκα συλλέγονται τα συντρίμμια των διαλυμένων αντικειμένων, στα οποία οι εμπειρογνώμονες στηρίζουν τις ελπίδες για απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ και επειδή δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα αντικείμενα να κατασκοπεύουν τη βόρειο Αμερική για λογαριασμό άλλης δύναμης το Πεκίνο υπενθυμίζει: Μόνο τον περασμένο χρόνο, μπαλόνια μεγάλου υψόμετρου των ΗΠΑ πέταξαν παράνομα πάνω από τον εναέριο χώρο της Κίνας περισσότερες από δέκα φορές, χωρίς καμία έγκριση από τις αρμόδιες κινεζικές αρχές.

Στις 4 Φεβρουαρίου αμερικανικά μαχητικά κατέρριψαν στα ανοιχτά της βόρειας Καρολίνας γιγάντιο κινεζικό μπαλόνι που κρίθηκε επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement