Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τι είναι το Yubo που χρησιμοποίησε ο μακελάρης του Τέξας

Ο 18χρονος μακελάρης που εισέβαλλε σε δημοτικό σχολείο του Τέξας και σκότωσε εν ψυχρώ 19 παιδιά και δυο δασκάλες, χρησιμοποιούσε την εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Yubo για να προσεγγίζει εφήβους από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΥΤ. Μια 15χρονη κοπέλα στη Γερμανία που ζήτησε να κατανομαστεί με το ψευδώνυμο Cece, δήλωσε ότι είχε γνωρίσει τον δράστη στην εφαρμογή Yubo δύο εβδομάδες νωρίτερα. Την ημέρα της πολύνεκρης επίθεσης, ο δράστης αντάλλαξε μηνύματα με την κοπέλα και μάλιστα της είπε ότι είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του και ότι σχεδίαζε να ανοίξει πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο.

Τι είναι η εφαρμογή Yubo

Η εφαρμογή Yubo λανσαρίστηκε το 2015 και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν livestream, να παίζουν παιχνίδια και να κάνουν νέους φίλους. Δεν υπάρχουν δημιουργοί περιεχομένου στην πλατφόρμα και η εταιρεία δεν σχεδιάζει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

«Παίρνουμε το καλύτερο της offline αλληλεπίδρασης και προσθέτουμε σε αυτό τη δύναμη της τεχνολογίας για να διασφαλίσουμε ότι οι χρήστες θα συνδεθούν με τη σωστή ομάδα ανθρώπων οπουδήποτε στον κόσμο, ανά πάσα στιγμή, σε ένα ασφαλές περιβάλλον», δήλωσε στο Techcrunch ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Yubo, Σάσα Λαζίμι.

Σήμερα, η εταιρεία έχει 60 εκατομμύρια χρήστες, το 99% εκ των οποίων είναι ηλικίας 13 έως 25 ετών. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και συντονιστές περιεχομένου για την παρακολούθηση των livestreams, ώστε το ακατάλληλο περιεχόμενο να επισημαίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες (25/5) ότι θα υιοθετήσει μια νέα τεχνική επαλήθευσης ηλικίας, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία καταγραφής ζωντανής εικόνας για την αναγνώριση των ανηλίκων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, προκειμένου να τους διαχωρίζει από τους ενήλικες χρήστες.

Η Yubo περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για παράδειγμα, εμφανίζει υπενθυμίσεις σχετικά με τις εξατομικευμένες επιλογές τροποποίησης και στέλνει ειδοποιήσεις στους χρήστες όταν επιδεικνύουν επιβλαβείς και ακατάλληλες συμπεριφορές ή όταν μοιράζονται ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα συμβουλευτικό συμβούλιο ασφάλειας με διεθνείς εμπειρογνώμονες σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: Techcrunch, NYT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

Advertisement