ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκαν οι Ρωσο-Ουκρανικές διαπραγματεύσεις

Μέχρι αύριο θα φανεί αν προχωρούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ανάμεσα στους ουκρανούς και τους ρώσους διαπραγματευτές στην Κωνσταντινούπολη, ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τουρκία.

Νωρίτερα ο Πεσκόφ, προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει την παρουσία του μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ο Ρώσος ολιγάρχης δεν αποτελεί επίσημο μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, αλλά συμμετέχει κατόπιν συμφωνίας Μόσχας – Κιέβου.

Χαρακτήρισε «πόλεμο παραπληροφόρησης» τα όσα έχουν αποκαλυφθεί από χθες περί της δηλητηρίασης του Αμπράμοβιτς στις αρχές του μήνα και απέκλεισε προς το παρόν συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν λέγοντας ότι οι προσωπικές ύβρεις δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστη τη ρωσική πλευρά.

Επέμεινε ότι οι ξένες εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι ο οικονομικός πόλεμος κατά της Ρωσίας άλλαξε την κατάσταση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσουν ρούβλια και να πληρώσουν.

Κατά τις δηλώσεις του ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι στοιχεία δημοσκοπήσεων δείχνουν μια “σχεδόν άνευ προηγουμένου” άνοδο της υποστήριξης των Ρώσων στον Πούτιν και ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει την “απόλυτη υποστήριξη” του πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Οι πιο γρήγορες πτήσεις διαρκούν από 2 έως 20 λεπτά στον αέρα, με μία από αυτές να πραγματοποιείται πάνω από τα νερά του Αιγαίου....

ΧΙΟΣ

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια του έργου «Βελτίωση Ασφαλείας Οδών Δήμου Χίου», θα ξεκινήσει εργασίες στις παρακάτω οδούς: Α) Τμήμα της οδού...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατιωτικός οδηγός κατέγραψε αντιαεροπορικές συστοιχίες πυραύλων  του Iron Dome και έστειλε τις φωτογραφίες στο ψεύτικο  προφίλ μιας...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Σε μια εποχή όπου ο σεβασμός στις πανανθρώπινες αρχές και αξίες δυστυχώς υποχωρεί μπροστά στους εγωισμούς και τις ιδιοτέλειες, στην πλεονεξία και την απληστία,...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version