Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Νέο ναυάγιο με πλοίο: Στο βυθό εκατοντάδες αυτοκίνητα

Στο βυθό της θάλασσας βρέθηκε ένα ακόμα πλοίο το οποίο μετέφερε αυτοκίνητα, ανοιχτά του Περσικού Κόλπου. Τα περισσότερα μέλη του πληρώματος έχουν διασωθεί, αλλά οι επιχειρήσεις συνεχίζονται.

Πριν καταλαγιάσει η σκόνη από την πρόσφατη βύθιση του πλοίου με τα 4.000 Audi, VW και Porsche, κόντα στις Νήσους Αζόρες της Πορτογαλία, σημειώνεται ένα ακόμη ναυάγιο, αυτή τη φορά στο Περσικό Κόλπο, σε απόσταση 50 χιλιόμετρων από το λιμάνι της πόλης Assaluyeh του Ιράν.

Όπως μετέδωσε το επίσημο ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το φορτηγό πλοίο Al Salmi απέπλευσε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς το λιμάνι Umm Qasr, στο νότιο Ιράκ.

Το πλοίο μήκους 115 μ. και πλάτους 20 μ. μετέφερε εκατοντάδες οχήματα, ο αριθμός και η μάρκα των οποίων δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Στο σημείο έφτασαν σωστικά συνεργεία για την περισυλλογή των 30 μελών του πληρώματος, 29 εκ των οποίων έχουν διασωθεί, όπως αναφέρει το Reuters. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για τον εντοπισμό του τελευταίου μέλους.

Ειδικότερα, στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν δύο ιρανικά πλοία διάσωσης, με τη ναυτιλιακή εταιρεία ιδιοκτησίας του πλοίου, Salem Al Makrani Cargo Company από το Ντουμπάι, να αποδίδει το συμβάν στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η μετεωρολογική υπηρεσία του Ιράν είχε κρούσει από εχθές (Τετάρτη) τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για ισχυρούς ανέμους και φουρτούνες με κύμματα μεγαλύτερα των τεσσάρων μέτρων, στα ανοιχτά του λιμανιού της Assaluyeh.

Πηγή: carandmotor.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement