ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Απαγόρευση πτήσεων και στρατιωτική βοήθεια ζήτησε από τη Γερουσία των ΗΠΑ

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τα μέλη της Γερουσίας των ΗΠΑ για να ζητήσει την παροχή επιπλέον βοήθειας για να αντιμετωπίσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η ολομέλεια της Γερουσίας και του Λευκού Οίκου προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση μέσω Zoom που διήρκεσε περίπου μία ώρα, καθώς οι δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθούν να απειλούν την ουκρανική πρωτεύουσα του Κιέβου για δέκατη μέρα σήμερα.

Στη συνάντηση ο Ζελένσκι επανέλαβε την έκκλησή του προς το ΝΑΤΟ για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη χώρα του με σκοπό να περιοριστούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Επίσης, στα αιτήματα του Ουκρανού προέδρου ήταν και η παροχή επιπλέον ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι νομοθέτες έχουν εκφράσει επανειλημμένως την αντίθεσή τους στην επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, καθώς αυτό θα απαιτούσε την κατάρριψη ρωσικών αεροπλάνων, οδηγώντας το ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Απεγνωσμένη έκκληση» του Ζελένσκι για αεροσκάφη και από την ανατολική Ευρώπη

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε μια «απεγνωσμένη έκκληση» στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης να παράσχουν στη χώρα του αεροσκάφη ρωσικής κατασκευής, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με Αμερικανούς γερουσιαστές.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Τσακ Σούμερ, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στο Σώμα.

«Αυτά τα αεροσκάφη χρειάζονται πολύ. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την κυβέρνηση να διευκολύνει τη μεταφορά τους», πρόσθεσε ο Σούμερ στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε περί τις 23:00 το βράδυ, στη λεωφόρο Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ένα όχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρέσυρε πέντε...

ΧΙΟΣ

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει το δημιουργικό εργαστήρι «Μάνα, μητέρα, μανούλα, μαμά!» για παιδιά, ηλικίας 6...

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει η Ευγενία Γάλλου Πολλές φράσεις, προερχόμενες από τα δυνατά αφηγηματικά κείμενα των Ευαγγελίων και από την υψηλή ποίηση που χαρακτηρίζει την υμνολογία της Μ....

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version