Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Έφυγε από τον πόλεμο του Αφγανιστάν για να σωθεί και εγκλωβίστηκε σε αυτόν της Ουκρανίας!

Τη φρίκη του πολέμου σε επανάληψη βιώνει μια 36χρονη από το Αφγανιστάν, που έφυγε από την πατρίδα της όταν την κατέλαβαν οι Ταλιμπάν και εγκλωβίστηκε στου ρωσό-ουκρανικό πόλεμο στην πόλη Τσέρνιγκοφ.

«Η κατάσταση στο Αφγανιστάν όταν ανέλαβαν οι Ταλιμπάν ήταν καλύτερη από όλα αυτά που βλέπω στην Ουκρανία. Φεύγουμε ξανά, αλλά αυτή τη φορά η μοίρα μας είναι προς το άγνωστο», δήλωσε στο BBC, η Haidar Saddiqi, πρώην αξιωματικός στο Αφγανιστάν.

«Βρισκόμουν σε στρατόπεδο προσφύγων στο Τσέρνιγκοφ. Τα βλέπαμε στις ειδήσεις. Όλοι άρχισαν να φωνάζουν και κάποια στιγμή οι Αρχές άνοιξαν τις πόρτες και μας είπαν να φύγουμε», ανέφερε η Saddiqi.

H Αφγανή αναζητά πλέον μια νέα τύχη προς τα δυτικά του Τσέρνιγκοφ, όπου μαζί με άλλους 250 πρόσφυγες προχωρούν προς το… άγνωστο!

Μαζί της είναι και η 26χρονη συμπατριώτισσά της, Fazila Haidari, που μαζί με την μικρότερη αδερφή της ήταν αεροσυνοδοί.

«Νομίζαμε πως θα ήμασταν ασφαλείς εδώ αλλά κοιτάξτε την κατάσταση. Καλώ τα Ηνωμένα Έθνη και άλλες οργανώσεις αλλά δεν απαντά καμία στις κλήσεις μου», δήλωσε η Haidari.

«Ήμουν πολύ χαρούμενη που γλύτωσα από τους Ταλιμπάν αλλά αναρωτιέμαι αν η απόφασή μου να αφήσω την Καμπούλ είναι η σωστή, γιατί τώρα είμαι στην μέση ενός άλλου πολέμου», πρόσθεσε.

Αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως 5.000 Αφγανοί βρίσκονται στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την δέσμευση ότι ο Δήμος Χίου θα συμβάλει επικουρικά όπου μπορεί για να ολοκληρωθούν τα έργα που υλοποιούνται στο νησί μας από το Υπουργείο...

ΧΙΟΣ

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2024 θα παρουσιαστεί στο Ομήρειο και ώρα 20:30 η καινούργια παραγωγή της θεατρικής ομάδας της «Βοκαριάς Νενήτων» με το έργο «Ο...

Advertisement