Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Παζάρι Πούτιν και Μακρόν για εκτόνωση της έντασης (βίντεο)

Την ώρα που Ουκρανοί και Ρώσοι βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στη Μόσχα και το Κίεβο, επιχειρώντας να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης.

Καθισμένοι στις άκρες ενός τεράστιου τραπεζιού στο Κρεμλίνο, Πούτιν και Μακρόν επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις μεγάλες αποστάσεις στην Ουκρανική κρίση με τον Ρώσο πρόεδρο να προειδοποιεί πως εάν η Ουκρανία γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, οι Ευρωπαίοι κινδυνεύουν με πυρηνικό πόλεμο.

«Δεν θα υπάρξουν νικητές. Και θα συρθείτε σε αυτόν τον πόλεμο χωρίς να το θέλετε. Δεν θα προλάβετε ούτε να ανοιγοκλείσετε τα μάτια», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Κίεβο θα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του Μινσκ για αυξημένη αυτονομία των Ρωσόφωνων στο Ντονμπάς είπε ο Πούτιν, και πρόσθεσε με ένα σαρδόνιο χαμόγελο, «είτε σου αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να το υποστείς ομορφούλα. Δεν γίνεται αλλιώς».

Ο Εμανουέλ Μακρόν απέφυγε να σχολιάσει αυτήν την κατά πολλούς προβλητική και σεξιστική αποστροφή του Πούτιν, τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

«Ούτε η Ρωσία, ούτε οι Ευρωπαίοι έχουν κανένα συμφέρον στην αποσταθεροποίηση, σε μια στιγμή που οι λαοί της ηπείρου, εξαντλημένοι από την πανδημία και τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες, επιθυμούν πάνω από όλα την ηρεμία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επόμενος σταθμός του Μακρόν ήταν το Κίεβο όπου υποσχέθηκε στους Ουκρανούς οικονομική βοήθεια πάνω από 1 δις ευρώ, την ώρα που Αμερικανοί και Βρετανοί τους στέλνουν όπλα.
Από το Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Μπάιντεν προειδοποίησε, παρουσία του Γερμανού καγκελάριου Σολτς, ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα σημάνει το τέλος του δεύτερου υποθαλάσσιου αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Γερμανία.

Ο Μπάιντεν δεν εξήγησε πως θα γίνει αυτό, ενώ ο καγκελάριος Σολτς απέφυγε να μιλήσει ειδικά για τον αγωγό και περιορίστηκε σε προειδοποιήσεις προς τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε στην οδό Πανεπιστημίου στο κέντρο της Αθήνας όταν ένα καλώδιο κόπηκε από τρόλεϊ και έπεσε σε τουριστικό δυόροφο λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσουν τζάμια. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 6 ελαφρά τραυματίες,...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Στόχος είναι η από κοινού ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας μπαταριών υψηλής τάσης για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV). Τα αποτελέσματα...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Είναι ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων, μετά την απόλυτα επιτυχημένη και εμβληματική Ριτσώνα και θα...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε, σήμερα το πρωί, ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης, που είχε πρωταγωνιστήσει στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γεννημένος...

Advertisement