ΔΙΕΘΝΗ

Επική γκάφα Bloomberg: «Η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία»!

Παγκόσμια αναστάτωση έφερε κατά λάθος το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg καθώς δημοσίευσε την Παρασκευή στον ιστότοπό του είδηση πως «Η Ρωσία εισβάλλει στην Ουκρανία»!

Άμεσα, το Bloomberg προχώρησε σε ανάρτηση στον ιστότοπό του, όπου παραδέχτηκε το λάθος κι έδωσε εξηγήσεις, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το λάθος.

«Προετοιμάζουμε τίτλους για πολλά σενάρια και ένας από αυτούς τους τίτλους δημοσιεύθηκε κατά λάθος περίπου στις 4 μ.μ. ώρα ΕΤ σήμερα στον ιστότοπό μας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας: «Λυπούμαστε βαθύτατα για το λάθος».

Χαλαρή η Ρωσία!

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Μόσχα σχολιάζοντας ότι η επιθετική ρητορική της Δύσης οδηγεί το έγκυρο Bloomberg να μεταδίδει fake news. «Είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχολιάζοντας τη λανθασμένη δημοσίευση.

O Ρώσος εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το ίδιο το πρακτορείο ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη είδηση, ωστόσο δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί το αμερικανικό ΜΜΕ λέγοντας ότι «αν και το Bloomberg φυσικά είναι συνολικά ένα τόσο σοβαρό μέσο, μάλλον θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news, κάτι που θα είναι δικαολογημένο».

«Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Η ηγεσία του πρακτορείου διέταξε έρευνα και θα διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λανθασμένη δημοσίευση, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, στα Τρίκαλα, με 195 συμμετοχές και πλήθος κόσμου – παρότι η βροχή που προηγήθηκε...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Ford Pro αποκάλυψε μια νέα επιλογή για το E-Transit με μπαταρία Extended Range, ενισχύοντας τις δυνατότητες του δημοφιλέστερου μεγάλου ηλεκτρικού van της Ευρώπης,...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη (Αλεξάνδρεια, 1863-1933) θα είναι αφιερωμένη η 14η ποιητική συνάντηση La Forza della Poesia που θα πραγματοποιηθεί 4-12 Μαΐου 2024, στην...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η φιλοσοφία “form follows function” της AC Schnitzer, σύμφωνα με την οποία τα βελτιωτικά αξεσουάρ είναι κυρίως λειτουργικά και αποτελεσματικά, εκτός από ιδιαίτερα εντυπωσιακά,...

Copyright © 2018-2021 xiakoslaos.gr

Exit mobile version