Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Σάλος με αξιωματικό που συνόδευε τρανσέξουαλ τραγουδίστρια, κρατώντας της την ομπρέλα

Σάλος προκλήθηκε στην Τουρκία με φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο και τον Τύπο και απεικονίζουν έναν αξιωματικό του τουρκικού στρατού να κρατά την ομπρέλα της τρανσέξουαλ τραγουδίστριας, Μπουλέντ Ερσόι.

Η τραγουδίστρια, η οποία βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, επισκέφθηκε μες στη βροχή το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, με τον αξιωματικό να την «προστατεύει» όλη την ώρα με την ομπρέλα, γεγονός που προκάλεσε σκάνδαλο και πυροδότησε ακόμη και μια σχετική έρευνα στις τάξεις του τουρκικού στρατού. Θεωρήθηκε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο αξιωματικός δεν κρατούσε την ομπρέλα για κάποιο επίσημο πρόσωπο, αλλά για μια τραγουδίστρια.

Όπως δείχνουν οι επίμαχες εικόνες, η τραγουδίστρια κάποια στιγμή σηκώθηκε από το καροτσάκι της για να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο.

Η Μπουλέντ Ερσόι, σήμερα 69 ετών, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Το 1981 προέβη σε αλλαγή φύλου, διατηρώντας, ωστόσο, το αντρικό της όνομα.

Η Ερσόι είχε κυνηγηθεί από το καθεστώς του Κενάν Εβρέν, ο οποίος είχε απαγορεύσει τις παραστάσεις των τρανσέξουαλ καλλιτεχνών. Ένα χρόνο μετά την αλλαγή φύλου, το 1982, η τραγουδίστρια κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες ώστε να αναγνωριστεί επίσημα ως γυναίκα, ένα αίτημα που απορρίφθηκε και την οδήγησε στο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Το 1983 η Ερσόι εγκατέλειψε την Τουρκία και μετέβη στη Γερμανία, όπου, μεταξύ άλλων, συμμετείχε και σε τουρκικές ταινίες που γυρίζονταν εκεί.

Η 69χρονη, που είναι γνωστή και με το προσωνύμιο «Ντίβα», επέστρεψε στη χώρα της στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και αφού το καθεστώς του πραξικοπηματία Εβρέν είχε καταρρεύσει. Η ίδια είχε υποστηρίξει πως, πριν φύγει από την Τουρκία, ένας άνθρωπος του καθεστώτος της είχε ζητήσει να τον δωροδοκήσει με ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να άρει τις απαγορεύσεις εναντίον της. Οι υποψίες στράφηκαν στον τότε αρχηγό του CHP, Ντενίζ Μπαϊκάλ. Η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια, με τον Μπαϊκάλ εν τέλει να δικαιώνεται.

Το 2008, η «Ντίβα» άσκησε δημόσια και δριμεία κριτική κατά της εισβολής της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ, γεγονός που την οδήγησε ξανά στα δικαστήρια. Εκείνη τη φορά, δικαιώθηκε η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Μηταράκης: Πιο αισιόδοξος μετά την επίσκεψη του κ. Ταχιάου  Ταχιάος: Όλοι οι φορείς της Χίου να συμπράξουν στην εκτέλεση των έργων Επίσκεψη στα μεγάλα...

ΧΙΟΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Ταχιάο έστειλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου με αφορμή την επίσκεψή του στο νησί της Χίου. Αναλυτικά...

ΧΙΟΣ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους  εργολάβους  ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον καμία ολιγωρία στα υπό εκτέλεση έργα στο νησί της Χίου, έστειλε...

ΧΙΟΣ

Σε συνέχεια των επιτυχημένων δεντροφυτεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο τρίμηνο, το Κοινωφελές Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”– Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, προχωρά στην τέταρτη...

Advertisement