Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Οι πληγές του Φαραώ ξαναχτυπούν την Αίγυπτο: 3 νεκροί από πλημμύρες, 500 με τσιμπήματα σκορπιού

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν νοσηλευτεί από τσιμπήματα σκορπιού στη νότια Αίγυπτο, μετά από καταιγίδες που ανάγκασαν τα πλάσματα να φύγουν από τις κρυψώνες τους και να μπουν σε σπίτια, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Σαββατοκύριακο, η επαρχία του Ασουάν επλήγη από σπάνιες βροχοπτώσεις, χαλάζι και βροντές στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, δήλωσε ο κυβερνήτης Ασράφ Ατία. Όσοι  τσιμπήθηκαν από σκορπιούς, ωστόσο, έλαβαν δόσεις αντιδότου και αργότερα πήραν εξιτήριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χαλίντ Αμντέλ- Γκαφάρ επιβεβαίωσε σε δήλωσή του ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι από τσίμπημα σκορπιού.

Φωτογραφίες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους και κατεστραμμένα σπίτια, οχήματα και γεωργικές εκτάσεις. Τα σχολικά μαθήματα διακόπηκαν, ενώ αναφέρθηκαν διακοπές ρεύματος σε όλη την περιοχή.

Η κυκλοφορία στον Νείλο διακόπηκε επίσης και οι δρόμοι έκλεισαν κατά τη διάρκεια των καταιγίδων την Παρασκευή, πριν ανοίξουν ξανά το Σάββατο.

Εξαιτίας της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ιατροί ανακλήθηκαν από την ετήσια άδειά τους και τα νοσοκομεία τέθηκαν σε υψηλό συναγερμό, όπως ανέφερε στην εφημερίδα Αλ Αχράμ ο Εχάμπ Χαναφί υφυπουργός Υγείας στο Ασουάν.

Το Υπουργείο Υγείας καθησύχασε το κοινό ότι κατείχε αρκετές δόσεις αντιδότου κατά του δηλητηρίου, με περισσότερες από 3.000 διαθέσιμες στο Ασουάν. Πρόσθετες δόσεις εστάλησαν κοντά σε ορεινές και ερημικές περιοχές, είπε ο Χαναφί.

Όσοι τσιμπήθηκαν από τους σκορπιούς είπαν ότι τα συμπτώματά τους περιελάμβαναν έντονο πόνο, πυρετό, εφίδρωση, έμετο, διάρροια, μυϊκούς σπασμούς και συσπάσεις στο κεφάλι.

Τα βουνά του Ασουάν φιλοξενούν τον αραβικό σκορπιό με χοντρή ουρά, ή Androctonus crassicauda. Θεωρούνται από τους πιο επικίνδυνους σκορπιούς στον κόσμο, με ιδιαίτερα τοξικό δηλητήριο αλλά προκαλούν μόνο λίγους ανθρώπινους θανάτους το χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

Advertisement