Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε μία γυναίκα 31 ετών από τη Γεωργία, μετά από περιστατικό φωτιάς που προκάλεσε από αμέλεια σε περιοχή της Χίου.
Η γυναίκα είχε φτάσει πρόσφατα στο νησί για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός, όταν το πρωί της Δευτέρας προκλήθηκε φωτιά σε ξηρή βλάστηση στα Λεπτόποδα. Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε εξαιτίας αναμμένου τσιγάρου που πέταξε στο έδαφος. Το συμβάν συνέπεσε χρονικά με άλλη μεγάλη πυρκαγιά που ήταν ήδη σε εξέλιξη σε διαφορετική περιοχή της Χίου, γεγονός που ενίσχυσε την κινητοποίηση των αρχών.
Το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη ελαφρυντικά, προχώρησε στην επιβολή της χαμηλότερης δυνατής ποινής για την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Η απόφαση τίθεται άμεσα σε ισχύ.
