Το Ινστιτούτο Μοντεσσόρι Ελλάδας σε συνεργασία με τη «ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» και την εθελοντική ομάδα ΘΑΛίΑ για την Tρίτη Ηλικία οργανώνουν ομιλία της Anne Κelly με θέμα «Η Μοντεσσοριανή προσέγγιση στην άνοια, την αναπηρία και την τρίτη ηλικία».
Πρόκειται για μια καινοτόμο προσέγγιση, στηριγμένη στον σεβασμό της ανεξαρτησίας του κάθε ατόμου, που μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα ή ομάδες που ζουν με άνοια, μέσω ενός κατάλληλα προετοιμασμένου περιβάλλοντος. Στόχος είναι να εκπαιδεύσει τα άτομα αυτά στο πώς να φροντίσουν τον εαυτό τους, αλλά και τους άλλους.
Η κα. Anne Kelly έρχεται από την Αυστραλία, είναι νοσηλεύτρια με 45ετή εμπειρία στη γηριατρική, τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Στο πλαίσιο της ομιλίας της θα μεταφέρει στο κοινό την εμπειρία της, ενώ παράλληλα θα δείξει τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, για να γίνει πιο λειτουργική η καθημερινότητα των ηλικιωμένων.
«Το θέμα αφορά όλους μας. Μας προσφέρεται μια ευκαιρία ενημέρωσης, που κανείς δεν πρέπει να στερήσει από τον εαυτό του», αναφέρει η κα. Anne Kelly.
Η ομίλα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2024, από 18:00 ως 20:00, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
