Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Η ΑΔΕΔΥ στην πανελλαδική απεργία για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε Δήμους-Κοινωνικές Δομές

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την Πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 10/4, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους Δήμους και στις κοινωνικές δομές τους (Παιδ. Σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΑΠΗ κλπ.).

Η ανακοίωση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ:

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00

Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή, επινόησαν όλα αυτά τα χρόνια, κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας, προκειμένου να τσακίσουν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, εξυπηρετώντας απόλυτα την πολιτική του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης των λίγων.

Όλες οι υπηρεσίες των δήμων είναι υποστελεχωμένες και υπολειτουργούν, όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι δουλεύουν μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες με την ανασφάλεια να κυριαρχεί. Με το μόχθο τους και την αγωνία τους  στηρίζουν τη λειτουργία των υπηρεσιών και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού. Οι 65 νεκροί και οι χιλιάδες σακατεμένοι είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους βάζει στο ζύγι και να ξεχωρίζει ποιοι θα μονιμοποιηθούν και ποιοι όχι. Ξεκάθαρη και μόνιμη λύση στο πρόβλημα δεν αποτελούν οι προσωρινές διαταγές των δικαστηρίων που μπορεί να δώσουν λίγους μήνες παράταση της εργασίας.

Καμία εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που θυμήθηκαν προεκλογικά τη μονιμοποίηση μόνο όσων έχουν δικαστικές αποφάσεις, που στην πραγματικότητα υπονομεύουν και τις όποιες αποφάσεις παίρνουν στα δημοτικά συμβούλια. Είναι οι ίδιοι που δεν έβγαλαν άχνα, όταν τα κόμματά τους καταψήφιζαν την πρόταση των 150 ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων του δημοσίου για άρση των συνταγματικών περιορισμών του άρθρου 103 του Συντάγματος, για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των δήμων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η απεργία τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 να έχει μαζική συμμετοχή από όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, και να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, για να μπει τέλος στην ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων εργαζομένων.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Καμιά απόλυση.
  • Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση του νόμου Βορίδη για εξάντληση των ένδικών μέσων σε εργατικές διαφορές  και όλων των αντεργατικών νόμων που εμποδίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
  • Κανένας δήμαρχος να μην ασκήσει έφεση στις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις. Να τις αποσύρουν τώρα όσοι τις άσκησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement