Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Ν. Μηταράκης: Ολοκληρώνουμε τα έργα της γενιάς μας. Το φράγμα “Κόρης Γεφύρι” παραδίδεται στους πολίτες της Χίου έπειτα από δεκαετίες

Με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του έργου του φράγματος «Κόρης Γεφύρι» ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου και Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Δεσμεύτηκα απέναντί σας, το 2019, να ολοκληρώσουμε τα έργα της γενιάς μας.

Βάλαμε μπρος το 2019 και τελειώσαμε τον Ιανουάριο του 2022 το κτήριο του Πρωτοδικείου Χίου στην Προκυμαία. Το πρώτο έργο που τελείωσε.

Βάλαμε μπρος και ξεκίνησαν τα εργοτάξια στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου και της ανακαίνισης και επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Εξασφαλίσαμε την χρηματοδότηση και κατατέθηκαν οι μελέτες για την ανακαίνιση και επέκταση της Πύλης Σένγκεν, του Τελωνείου, στο Λιμάνι της Χίου.

Επανεκκινήσαμε το εργοτάξιο στο Δικαστικό Μέγαρο και στο Κόρης Γεφύρι.

Τώρα το Κόρης Γεφύρι ολοκληρώνεται.

Ένα έργο που υπογράφηκε το 2005 από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Έργο που τελικά δεν τελείωσε, αλλά βάλτωσε μέχρι το 2019.

Απαξιωμένο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο κριτική ήξερε να κάνει.

Μετά την εκλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, τρεις Υπουργοί, εδώ στη Χίο, στήριξαν αποφασιστικά το εργοτάξιο, επισκέφθηκαν το νησί, και τους ευχαριστώ για την έμπρακτη υποστήριξή τους. Επιλύοντας όλα τα χρονίζοντα προβλήματα και εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους χρηματοδοτικούς πόρους.

Θυμίζω ότι τον Οκτώβριο του 2019, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το πρωτόκολλο της Επιτροπής για την καταγραφή των εργασιών αποφυγής και πρόληψης κινδύνου.

Τον Απρίλιο του 2020, εγκρίθηκε η επιπλέον απαιτούμενη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου και τον Ιούνιο του 2020, εγκρίθηκε ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών πάλι από το Υπουργείο.

Τον Νοέμβριο του 2020, έγινε η έναρξη των εργασιών του ερευνητικού προγράμματος ελέγχου του φράγματος, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2021.

Το 2022 εγκρίθηκε από το Υπουργείο το πρωτόκολλο εργασιών αποφυγής κινδύνου και επανεκκίνησε το εργοτάξιο.

Μετά την επίλυση, από την Κυβέρνηση, όλων των ζητημάτων, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου ολοκληρώθηκαν ταχύτατα, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

Ειδικά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που είχε την τεχνική επίβλεψη της κατασκευής. Χάρη στην αγαστή συνεργασία που είχαμε, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που χρόνιζε για δεκαετίες.

Αυτονόητο. Η πρόοδος της Χίου απαιτεί σκληρή δουλειά αλλά και συνεργασίες.

Και αυτό θα συνεχίσω να πράττω.

Σταθερά, μπροστά, με έργα.»

Να σημειωθεί ότι το έργο δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά το 2004 από τον Φορέα Υλοποίησης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ενώ η πρώτη σύμβαση υπεγράφη το 2005. Καθ’ όλο το διάστημα υλοποίησης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε το ρόλο της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, δηλαδή ήταν υπεύθυνη για την τεχνική επίβλεψη των εργασιών, με Τεχνικό Σύμβουλο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης υποδέχτηκε σήμερα φοιτητές δημοσιογραφίας από το Πολιτικό ίδρυμα  Konrad – Adenauer Stiftung (KAS) της Γερμανίας, κατόπιν αιτήματος των...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση ΛΑΣ Δήμου Χίου Δεν περιμέναμε τίποτα το διαφορετικό από το δήμαρχο της Χίου στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, προσκαλεσμένος της ομογένειας , από...

ΧΙΟΣ

Ανακοίνωση Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ “ΚΑΤΑΡΓΕΙ” 113 ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ...

ΕΘΝΙΚΑ

Τα κλιμάκια της Ελλάδας και της Τουρκίας συνεχίζουν να εργάζονται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα Καποδίστριας του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης....

Advertisement