Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: ΑΔΕΔΥ – Με το σύνθημα “Όλοι, όλες στον αγώνα” η συγκέντρωση απεργίας στον Οίκο Διδασκάλου

Το ΝΤ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ στέκεται δυναμικά στο πλευρό  όλων των εκπαιδευτικών και στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους για να μην περάσει η αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική, αντιεπιστημονική, χειραγωγητική Αξιολόγηση του Υπουργείου Παιδείας της Κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει όλο το νομικό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση Κεραμέως ότι καταφέραμε ότι δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δείχνει τη διαχρονική ευθύνη όλων όσων κυβερνήσεων.

Καλούμε όλα τα σωματεία της δύναμής μας, τους γονείς των μαθητών να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών για να μην περάσει η απαράδεκτη και καταδικαστική για το μέλλον της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας Αξιολόγηση!

Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Στοχεύει στον έλεγχο των εκπαιδευτικών, είμαι ο μοχλός για να είναι σκυφτοί, σε μόνιμη ανασφάλεια! Στο να μετατατρέψει τα σχολεία σε «αυτοδιοικούμενα», να αναζητούν χρηματοδότηση και χορηγούς με τους γονείς να καλύπτουν ανάγκες πληρώνοντας. Όπου εφαρμόστηκε, οδήγησε στη βαθειά κατηγοριοποίηση των σχολείων, σε κλείσιμο πολλών, σε απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Αν προχωρήσει όλο αυτό το σχέδιο τότε όλοι/ες  θα μπουν σε καθεστώς συνεχούς δοκιμασίας και κρίσης, θα καλούνται συνεχώς να αποδεικνύουν ότι συμβάλλουν στην περαιτέρω κατηγοριοποίηση και υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Θα είναι συνεχώς υπό τον έλεγχο του ασφυκτικού μηχανισμού της διοίκησης, υπόλογοι/ες για όλα τα στραβά του δημοσίου σχολείου. Αυτή η εξευτελιστική, αντιεπιστημονική και αντεργατική διαδικασία όχι μόνο δε τους κατοχυρώνει αντιθέτως, τους ακυρώνει επιστημονικά και εργασιακά.

Ο αγώνας είναι εδώ και τώρα ,συλλογικά, μαζικά, αταλάντευτα, δυναμικά, οργανωμένα και συσπειρωμένα γύρω από τα σωματεία και τις αποφάσεις του κλάδου των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ),χωρίς αναμονή κάποιων ανύπαρκτων “μελλοντικών σωτήρων” ! Στο δημόσιο φάνηκε ήδη πως μόνο με τους αγώνεςΜε δεν έχουμε επιτρέψει να περάσει αυτή η κατάσταση εδώ και χρόνια. 

Ήδη  ΟΛΜΕ και ΔΟΕ πήραν την απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του ΑΓΩΝΑ(Απεργία Αποχή, Στάσεις εργασίας, Πανεκπαιδευτική Απεργία κλπ) 

Απαιτούμε ενώ και τώρα άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων!!!

15 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

11:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΧΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΥΦΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΣ !

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ήδη για την Πονταντέρα ταξιδεύουν χιλιάδες λάτρεις του ιταλικού δίτροχου συμβόλου με τις δικές τους Vespa, για να συναντηθούν στις 18-21 Απριλίου στη μεγάλη...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα προχώρησε πρόσφατα σε μια ακόμη μεταρρύθμιση για την ισότητα των φύλων στην αγορά εργασίας, την 14η από το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

Advertisement