Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μήνυση στον Χιακό Λαό από τον κ. Στεβή ενώ… διαμαρτύρεται για τις αγωγές σε δημοσιογράφους!

Ο Χιακός Λαός, μία ιστορική εφημερίδα της Χίου δέχθηκε προ 24ώρων μήνυση για παλαιότερο άρθρο του από τον διαχειριστή του astraparis.gr Γιάννη Στεβή.

Θα έλεγε κανείς πως είναι μία δικαστική υπόθεση που αφορά ελάχιστους, εδώ όμως τίθεται ένα σοβαρό θέμα Δημοκρατίας, αφού ο Χιακός Λαός μηνύεται για ένα κείμενο ενός αρθρογράφου ο οποίος έγραψε την άποψή του. Και τι σημαίνει ελευθερία του Τύπου και του Λόγου; Να μπορεί ο καθένας, πόσω μάλλον ο δημοσιογράφος να προχωρά σε αποκαλύψεις ή να λέει την άποψή του χωρίς να κινδυνεύει από το να συρθεί στα δικαστήρια με το παρά μικρό.

Προς Θεού, ουδείς λέει πως οι δημοσιογράφοι και τα Μέσα είναι υπεράνω νόμου, ίσα ίσα! Αυτό που λέμε όμως είναι πως είναι τουλάχιστον υποκριτικό οι… διώξεις να ασκούνται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους. Ειδικά δε όταν οι ίδιοι είναι αυτοί που διαμαρτύρονται για την ελευθερία του λόγου, τότε η υπόθεση είναι τραγελαφική!

Να γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι. Ο κ. Στεβής τις τελευταίες ημέρες διαμαρτύρεται και μάλιστα κάνει και εμφανίσεις σε αθηναϊκά Μέσα, για δύο αγωγές που του έχουν υποβληθεί και μία μήνυση, από την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη. Ο κ. Στεβής μιλά για πρόβλημα στην δημοσιογραφία και λέει στον Αθήνα 98.4 πως υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία όταν διώκεται ένας δημοσιογράφος επισημαίνοντας πως το πρόβλημα εκτείνεται και στην ελευθεροτυπία.

Θα έλεγε κάποιος πως όλα τα παραπάνω είναι θεμιτά για κάποιον που θέλει να υπερασπιστεί τα δίκια του και δη για έναν δημοσιογράφο που θέλει να στηρίξει τις θέσεις του και το ρεπορτάζ του.

Όταν όμως ο ίδιος άνθρωπος προβαίνει σε μηνύσεις κατά άλλων δημοσιογράφων και Μέσων για τις απόψεις τους, τότε μιλάμε για… κλαυσίγελω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement