Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Xίος: Η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία-έκπληξη της χρονιάς «Μαγνητικά Πεδία» στο Perivoli

Η Κ.Λ. Χίου συνεχίζει τις δράσεις της την Τετάρτη 10/08/2022 με την προβολή της πολυβραβευμένης ελληνικής ταινίας-έκπληξη της χρονιάς.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Δραματική/Ελλάδα/2021/78΄
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης
Σενάριο: Γιώργος Γούσης, Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Διακρίσεις: 5 βραβεία Ίρις Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022 (Καλύτερης ταινίας, Σεναρίου, Α΄ Γυναικείου Ρόλου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής), 5 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2021 (μεταξύ άλλων Χρυσός Αλέξανδρος τμήμα Film Forward, FIPRESCI για ελληνική ταινία, ΠΕΚΚ.

Η Έλενα φεύγει από την Αθήνα με το σαραβαλάκι της, τον «Ζορζ» και μπαίνει στο πρώτο φέρι που βρίσκει. Στο ίδιο φέρι ταξιδεύει ο Αντώνης κουβαλώντας τα λείψανα της θείας του με σκοπό να τα θάψει στο αγαπημένο της μέρος. Στην αποβίβαση, το αυτοκίνητο του Αντώνη χαλάει κι η Ελένη προθυμοποιείται να τον πάει στον προορισμό του.
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο στην μυθοπλασία του Γιώργου Γούση είναι ένα road movie αλά ελληνικά, απλό αλλά πολύ ζεστό στην καρδιά του. Με τετράγωνο κάδρο και analog 80ς αισθητική, το ταξίδι της Έλενας και του Αντώνη βιώνεται ως γλυκιά ανάμνηση. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς στους διαλόγους (το σενάριο συνδιαμορφώθηκε από το σκηνοθέτη και τους πρωταγωνιστές), χωρίς να φοβάται τις αμήχανες στιγμές και την ανασφάλεια όταν γνωρίζονται δύο άγνωστοι άνθρωποι, η ταινία θρυμματίζει την μοναξιά και μας οδηγεί στην τόσο σημαντική για τη σημερινή εποχή ανεπιτήδευτη ανθρώπινη επαφή. Η ταινία του Γ. Γούση δεν ζητάει δάφνες πρωτοτυπίας, όμως στις λεπτομέρειες βρίσκεται η διαφορά. Αφεθείτε στην ομορφιά της ύπαρξης και την γοητεία του ταξιδιού.

ΕΙΣΟΔΟΣ  5Ε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου Πολλές φορές στο παρελθόν ήλθαμε αντιμέτωποι με το ζήτημα εξεύρεσης προσωρινής στέγης βραχείας διαμονής σε άστεγους (άπορους) πολίτες, οι οποίοι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὃτι τήν προσεχή Πέμπτην, 6ην Ὀκτωβρίου 2022, ἡ Ἐκκλησία μας ἑορτάζει τήν Ἱεράν Μνήμην τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Θωμᾶ ἐκ τῶν ιβ’. Εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, τήν Τετάρτην 5ην Ὀκτωβρίου ἐ.ἒ καὶ ὥραν 6,00 μ.μ. θὰ τελεσθῇ ὁ ἑόρτιος Ἑσπερινός, καί τήν ἐπαύριον, κυριώνυμον ἡμέραν τῆς ἑορτῆς, ἀπό ὥρας 7.00 π.μ. ὁ Ὄρθρος καὶ, ἐν συνεχείᾳ, ἡ Θεία Λειτουργία. Κατά τὰς Ἱεράς Ἀκολουθίας θά τίθεται πρὸς προσκύνησιν, ἀπότμημα τῶν ἱερῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Θωμᾶ, τό ὁποῖον φυλάσσεται εἰς τόν Ἱερόν ἡμῶν Ναόν. Παρακαλοῦνται οἱ εὐσεβεῖς χριστιανοί ὃπως προσέλθουν καὶ συμπροσευχηθοῦν. Λαμβάνονται ὃλα τά προβλεπόμετρα μέτρα διά την πανδημείαν τοῦ Κορωνοϊοῦ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αν υπάρχει μια κατηγορία αυτοκινήτων που αντιστέκεται ακόμη στην επέλαση των SUV, αυτή είναι τα σουπερμίνι (segment B). Και είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού οι...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την Παρασκευή 14ην Οκτωβρίου 2022,ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καστέλλου εορτάζει μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος, την ανάμνηση του παραδόξου θαύματος, όπερ εκτέλεσε...