Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Την Κυριακή 3/4 «Τρέχουμε για τον Αυτισμό»

«Τρέχουμε για τον Αυτισμό»: Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Συλλόγου για τον Αυτισμό  και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού στις 2 Απριλίου 2022, διοργανώνουν δράσεις φυσικής άσκησης εντός της πόλεως της Χίου την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 και ώρα 11.00.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Χίου, κ. Γιώργος Πατεριμός πρόκειται για έναν αγώνα αφιερωμένο στα παιδιά με αυτισμό, χαρακτηρίζοντας τα ως «αόρατους ανθρώπους» που έχουν ανάγκη να συμμετάσχουν σε κοινωνικές δράσεις και να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να νιώθουν παραγκωνισμένοι.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Πατεριμός καλεί όλους τους δημότες να στηρίξουν με τη βοήθεια τους τη συγκεκριμένη δράση, η οποία είναι σημαντικής άξιας για τα παιδιά με αυτισμό. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου κατέχει την πρωτιά πανελλαδικώς, μιας που η Χίος είναι η πρώτη περιοχή που διοργανώθηκε ο αγώνας «Run for Autism».

Με τη σειρά της θέλησε να τοποθετηθεί η κα η Ελένη Τσατσαρώνη, ψυχολόγος του Συλλόγου, η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς τόσο στις ιδιαιτερότητες, όσο και στον τρόπο διαβίωσης των ατόμων με αυτισμό, τονίζοντας ότι το «κλειδί» είναι πρωτίστως να αποδεχθεί η ίδια η οικογένεια το παιδί της και να κατανοήσει το φάσμα του αυτισμού, ώστε μετέπειτα να μπορέσει να ενταχθεί πιο εύκολα σε κοινωνικές δράσεις.

Στον συγκεκριμένο αγώνα θα υπάρχουν τρεις διαδρομές με αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο Χίου:

  • Η διαδρομή τρεξίματος 7 χλμ: Αφετηρία Δημαρχείο(Κένεντυ) ακολούθως τον κύκλο της πλατείας Νικ. Πλαστήρα αντιστρόφως της φοράς του ωρολογίου και στην συνέχεια επί των οδών Απλωταριάς, Καλαμπόκα, Γ. Βερίτη, Α’ τμήμαΠεριφερειακού, Λ. Ενώσεως, Στ. Λιβανού,ΚλέαρχουΧρύση Νενητούση, Λ. Αιγαίου, Κανάρη,Δημοκρατίας( τερματισμός -Δημαρχείο)
  • Η διαδρομή περπατήματος 5 χλμ: Αφετηρία Δημαρχείο(Κένεντυ) ακολούθως τον κύκλο της πλατείας Νικ. Πλαστήρα αντιστρόφως της φοράς του ωρολογίου και στην συνέχεια επί των οδών Απλωταριάς, Κοραής, Λεωφόρος Αιγαίου προς Χανδρή έως το κόκκινο φάρο του λιμένα, από τον κόκκινο φάρο στον πράσινο φάρο διαμέσου της Λεωφόρου Αιγαίου, κατόπιν εντός του Κάστρου διαμέσου των οδών Μηνιώτη – Θεοτοκά και Ζαχαρίου στην Πύλη Ματζόρε και τερματισμός στο Δημαρχείο.
  • Η διαδρομή ανηλίκων και ΑΜΕΑ 1000 μέτρα: Αφετηρία Δημαρχείο (Κένεντυ) ακολούθως την οδό Κανάρη προς την προκυμαία και από εκεί δεξιά επί της Λεωφ Αιγαίου έως την προτομή του ΝαυάρχουΚουντουριώτη και από εκεί κατά την ίδια διαδρομή με αντίθετη φορά πίσω στο Δημαρχείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή για τη Θύελλα Χαλκειούς Θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή, τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του διοικητικού...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενα απίστευτο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 16/04 στην Π.Ε.Ο Κορίνθου – Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα...

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν, κατά το προηγούμενο πενθήμερο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, του Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, του Τμήματος Τροχαίας Χίου...

ΧΙΟΣ

Στο πλαίσιο της Αξιολόγησης σχολικών μονάδων και στον άξονα Σχέσεις σχολείου – οικογένειας εκπονήθηκε Σχέδιο Δράσης για το Γυμνάσιο Κάμπου με θέμα: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ...

Advertisement