Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Χίος: Το ΣΕΙΥΧ στέλνει το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας: Εκμετάλλευση, πόλεμος και βία, ασπίδα προστασίας η πάλη για γυναικεία ισοτιμία και χειραφέτηση των λαών.

Εμπνεόμαστε από τους γεμάτους αυτοθυσία αγώνες των αγωνιστριών των περασμένων αιώνων που άνοιξαν τον δρόμο της πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών. Σε αυτό το δρόμο οι εργαζόμενες γυναίκες αντλούν τη δύναμη, το θάρρος, το κουράγιο για να αντιπαλέψουν την εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς, τη βία, ιδιαίτερα την εργοδοτική, κρατική.

Δε συμβιβαζόμαστε τον 21ο αιώνα να στερούμαστε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της Υγείας, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της μητρότητας. Αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας φανερώθηκαν με τραγικό τρόπο οι συνέπειες από  την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, από την έλλειψη μέτρων  προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τις σχολές. Την ώρα που υποβαθμίζονται τα δημόσια μαιευτήρια και τα παιδιατρικά νοσοκομεία, ενισχύεται με κάθε τρόπο η επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

Δε συμφιλιωνόμαστε με την πολιτική που τσακίζει από δέκα μεριές το εισόδημά μας με τους λογαριασμούς ενέργειας, τους άμεσους κι έμμεσους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι.

Αντιπαλεύουμε όλους τους παράγοντες- οικονομικούς, κοινωνικούς- που “γεννούν” τους δράστες- τέρατα και αφήνουν τις γυναίκες εκτεθειμένες στην πολύμορφη βία, που φτάνει μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία, το βιασμό, ακόμα και τη δολοφονία.

Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία τροφοδοτήθηκε και από τους γεωπολιτικούς και οικονομικούς ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων των της Ρωσίας και της Ουκρανίας με τη συμμετοχή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Η εργατική τάξη, οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Οι εργάτες της Ελλάδας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα ούτε με τους Ρώσους, ούτε με τους Ουκρανούς εργάτες. Δεν πρέπει να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ήδη στην Ουκρανία και στη Ρωσία είναι 100άρες οι μανάδες που θρηνούν για τα παιδιά τους που πήγαν να πολεμήσουν σε έναν πόλεμο που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντά τους, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από αυτόν, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά του. Δε διαλέγουμε ποιος ιμπεριαλιστής είναι καλύτερος, παλεύουμε εναντίον τους!

Μέσα στο συλλογικό, οργανωμένο αγώνα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, δράση να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΧΙΟΣ

Συνελήφθη άμεσα ο δράστης ανθρωποκτονίας ημεδαπού, στη Χίο Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε μαχαίρι με μήκος λάμας -20– εκατοστά περίπου Συνελήφθη άμεσα, σήμερα (14-05-2022)...

ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο φονικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή του Λιθιού της Χίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 28χρονος επιτέθηκε με...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Μετά το εντυπωσιακό νέο Range Rover, η Land Rover λανσάρει στην ελληνική αγορά και το καινούριο Range Rover Sport. Το πολυτελές SUV ξεχωρίζει με...

ΧΙΟΣ

Σεισμός ταρακούνησε τη Χίο λίγο μετά τη 1:00 τα ξημερώματα. Ο σεισμός που σημειώθηκε 21 χλμ. νοτιοανατολικά της Χίου έχει μέγεθος 4,5 βαθμούς της...