Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΧΙΟΣ

Μηταράκης για αεροδρόμιο Χίου: Προχωρούν έργα που ήταν για δεκαετίες στάσιμα

Ρεπορτάζ: Ραφαέλα Βατάκη

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για το έργο επέκτασης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου.

Εντός μικρού χρονικού διαστήματος από την ανάληψη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η δέσμευση για την ολοκλήρωση του πολυπόθητου έργου γίνεται πράξη, καθώς βαδίζει πλέον προς την υλοποίησή του.

Πρόκειται για ένα έργο που, με την ολοκλήρωσή του, αναμένεται να ενισχύσει τόσο τον τουρισμό της Χίου και της τοπικής οικονομίας, όσο και να δώσει λύση σε τοπικά προβλήματα, τα οποία θα φέρουν μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη.

Όπως εξήγησε , ο Αναπληρωτής Διευθυντής του έργου και τοπογράφος, κ. Γιώργος Σταμούλης, τα στοιχεία του έργου αφορούν την  επέκταση του διαδρόμου προς Βορρά σε απαλλοτριωμένη περιοχή, την αναβάθμιση της αντοχής του υφιστάμενου τμήματος διαδρόμου, την επέκταση της υφιστάμενης εσωτερικής υπηρεσιακής οδού του αεροδρομίου στα νέα όρια της απαλλοτριωμένης περιοχής, την εκτέλεση των απαραίτητων υδραυλικών έργων εντός του αεροδρομίου για την αποστράγγιση της περιοχής, καθώς και των τεχνικών έργων (τοίχων αντιστήριξης κ.α). Επιπρόσθετα στοιχεία, υπογράμμισε ότι είναι η απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο πεδίο ελιγμών στα οδικά δίκτυα, που θίγονται από τα έργα του διαδρόμου, η επέκταση και αντικατάσταση περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ όπου απαιτείται, ο εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πεδίου ελιγμών και τοποθέτηση αντίστοιχων στην επέκταση, η κατασκευή νέου μονώροφου οικίσκου σταθμού φωτοσήμανσης και υποσταθμού αεροδρομίου, η μετατόπιση του ραδιοβοηθήματος VOR, του υφιστάμενου πολυβολείου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.) και η κατασκευή νέου σκέπαστρου προσωπικού ομάδας Ε.Σ.

Με τη σειρά μου, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα των έργων, που για δεκαετίες παρέμεναν στάσιμα και σήμερα πλέον γίνονται πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια ολοκλήρωσε τις μελέτες, αντιμετώπισε όλα τα αδειοδοτικά ζητήματα, βρήκε την απαραίτητη χρηματοδότηση, προκήρυξε το έργο και πλέον έχει βρει ανάδοχο προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι εργασίες για την επέκταση του διαδρόμου ελιγμών του αεροδρομίου της Χίου.

Όπως ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα, χθες (18/2) προκηρύχθηκε και το έργο που αφορά την αναβάθμιση του κτιρίου των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, αντιμετωπίζοντας όλες τις αδειοδοτήσεις ούτως ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή  του εντός του 2022.

«Το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, το Νέο Δικαστικό Μέγαρο, η ανακαίνιση του παλιού Δικαστηρίου, το Τελωνείο της Χίου είναι έργα που έχουν πάρει το δρόμο της υλοποίησης τους. Η Χίος αφήνει πίσω της την κρίση, ξεπερνάει την μιζέρια που τόσες δεκαετίες μας βασανίζει. Με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία σχεδιάζουμε ένα πιο λαμπρό μέλλον για τους Χιώτες που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να δουν πλέον την οικονομία τους να δημιουργεί θέσεις εργασίας που οφείλουμε στα παιδιά μας», τόνισε.

Κλείνοντας, ο κ. Μηταράκης απευθυνόμενος στον κ. Σταμούλη τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους σε περίπτωση κάποιας δυσκολίας, προκειμένου  να το αντιμετωπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρουσιάστηκε η νέα πεζοπορική διαδρομή της Χίου «Λιθί-Αγιάσματα», μία διαδρομή 92 χιλιομέτρων η οποία βρίσκεται πλέον στη φάση της οριστικής της ολοκλήρωσης. Δημοσιογράφοι από το...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Piaggio Style Center δημιούργησε ένα μοντέλο στο οποίο οι συλλέκτες έχουν ήδη στραμμένο το βλέμμα τους επειδή θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό για...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το δεύτερο μοντέλο που κατασκευάζεται στην πλατφόρμα Large Architecture της Mazda μετά το CX-60, το νέο CX-80 είναι το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο που διαθέτει...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Kosmocar- Volkswagen παρουσιάζει τα “Volkswagen Deals” και καθιστά την απόκτηση κάθε ετοιμοπαράδοτου μοντέλου Volkswagen πιο εύκολη από ποτέ. Με το πρόγραμμα “Volkswagen Deals”,...

Advertisement